Ga direct naar de inhoud

Snel en eenvoudig online uitstel van betaling aanvragen

Publicatiedatum 08-04-2020, 13:11

Ondernemers en zzp’ers worden hard geraakt door de coronacrisis. De Belastingdienst ontwikkelde daarom in korte tijd een digitaal formulier waarmee ze bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen. Wij proberen burgers en bedrijven op deze manier zoveel mogelijk te ontlasten in deze moeilijke periode.

“We zagen aankomen dat veel ondernemers geraakt zouden worden door de coronacrisis”, vertelt Jack Schilder, Belastingdienstmedewerker MKB. “En met een complete lockdown zouden ze niet eens meer naar de brievenbus kunnen om hun schriftelijke verzoek voor uitstel van betaling in te dienen. Met dit nieuwe digitale verzoek willen we ondernemers zekerheid bieden en onze ondersteuning niet te ingewikkeld maken. Hun input is ook gebruikt om een zo duidelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk formulier te ontwerpen. Zo hoeven er minder gegevens te worden ingevuld. Voorwaarde is wel dat het uitstelverzoek kan worden onderbouwd en het uitstel moet gerelateerd zijn aan de bedrijfsvoering."

"Het uitstel geldt niet alleen voor lopende belastingschuld, maar ook voor de schulden die in de 3 daaropvolgende maanden ontstaan. Ook voor nieuwe belastingaanslagen geldt dat wij de invordering stilleggen. Daarnaast kunnen ondernemers voor een langere periode dan 3 maanden schriftelijk uitstel aanvragen."

Regeling uitgebreid

Oorspronkelijk gold de uitstelregeling alleen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting. De regeling is nu uitgebreid met onder meer de kansspelbelasting en assurantiebelasting. Een compleet overzicht van alle soorten belasting waarvoor betalingsuitstel kan worden gevraagd staat op Belastingdienst.nl.

Deel deze pagina