Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Missie en visie

Belastingdienstkantoor

De Belastingdienst draagt bij aan een financieel gezond Nederland. Dat doen we door eerlijk en zorgvuldig rijksbelastingen en premies te heffen en te innen. Met deze missie zorgen we ervoor dat er in Nederland geld is voor onder meer zorg, onderwijs en openbaar vervoer. Onze visie helpt ons om onze taken uit te voeren in een steeds veranderende samenleving.

Visie

De samenleving ontwikkelt voortdurend. Als Belastingdienst moeten we een antwoord hebben op de uitdagingen in de wereld om ons heen. Zo kunnen we ook in de toekomst onze missie waar blijven maken. Onze visie gebruiken we hierbij als kompas:

  • Burgers en bedrijven centraal: burgers en bedrijven krijgen een passende behandeling, zowel in de dienstverlening als in het toezicht. Burgers en bedrijven zien 1 Belastingdienst en zij begrijpen waar ze aan toe zijn.
  • Proactief: ons werk richt zich op het voorkomen van fouten in plaats van dat ze achteraf hersteld moeten worden. We richten onze processen zo in dat zoveel mogelijk zaken in 1 keer goed gaan. Burgers en bedrijven kunnen veilig zakendoen en de werkwijze is digitaal waar het kan of moet.
  • Samen: de Belastingdienst opereert als onderdeel van 1 overheid. Wij zijn open voor en staan in verbinding met externe partners.
  • Deskundig: we investeren voortdurend in het vakmanschap en de ontwikkeling van onze medewerkers.
Onze visie samengevat: burgers en bedrijven centraal, proactief, samen en deskundig.
Onze visie samengevat: burgers en bedrijven centraal, proactief, samen en deskundig.

Visie en ambitie dienstverlening

De Belastingdienst wil uitstekende dienstverlening combineren met een persoonlijke benadering. Nu, maar ook in de toekomst. Lees hoe wij onze dienstverlening en toezicht vernieuwen.

Basiswaarden

Onze drie basiswaarden - verantwoordelijk, geloofwaardig en zorgvuldig - vormen het uitgangspunt bij alles wat we doen. Deze basiswaarden gelden voor iedereen die bij de overheid werkt.

Integriteit

De Belastingdienst heeft vergaande bevoegdheden die diep kunnen ingrijpen in het leven van burgers en bedrijven. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig met die bevoegdheden omgaan. Het is daarbij van belang dat onze medewerkers integer handelen.

Zie ook

Deel deze pagina