Ga direct naar de inhoud

Bezoek aan een belastingkantoor of steunpunt

Publicatiedatum 20-04-2022

Belastingzaken raken alle burgers en ondernemers in Nederland. Daarom werkt de Belastingdienst continu aan een zo goed mogelijke dienstverlening. Dat doen we via de BelastingTelefoon, vanuit onze kantoren en steunpunten, en via onze digitale kanalen. De meeste mensen kunnen we telefonisch of digitaal helpen. Maar als het nodig is, maken we graag een afspraak voor persoonlijke ondersteuning.

Jongen kijkt op zijn telefoon buiten Belastingkantoor De Knoop, op de achtergrond loopt een mevrouw met een fiets aan de hand.
Belastingkantoor De Knoop in Utrecht

Belastingkantoren

De ongeveer 25.000 medewerkers van de Belastingdienst werken in verschillende kantoren op diverse locaties in Nederland. Heeft u een afspraak in een van onze kantoren? Of wilt u iets afleveren of opsturen? U kunt de bezoekadressen en postadressen van onze belastingkantoren en (aflever)balies makkelijk vinden via een hulpmiddel op onze website.

Steunpunten

De Belastingdienst wil burgers en ondernemers zo goed mogelijk helpen met hun belastingzaken. Soms is het handig of zelfs nodig om daarvoor bij elkaar te komen. Dat kan bij de balies in onze kantoren. Burgers kunnen ook terecht bij een van de steunpunten in een overheidsgebouw van de gemeente.

De steunpunten van de Belastingdienst zijn gevestigd op plekken waar een belastingkantoor nog best ver weg is. Zo hoeven mensen niet ver te reizen voor persoonlijke hulp. Steunpunten bevinden zich op plekken die makkelijk bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld in een gemeentehuis, stadskantoor of stadswinkel.

Steunpunt startende ondernemers

In het KVK-kantoor in Rotterdam hebben we een starterssteunpunt geopend. Hier beantwoorden onze medewerkers 1 dag per week vragen van startende ondernemers over belastingzaken. Dit steunpunt is een proefproject.

Tijdelijke steunpunten

Soms openen we tijdelijk een steunpunt. Bijvoorbeeld als hulp nodig is in een bepaalde regio. Zo hebben we in 2021 een tijdelijk steunpunt geopend voor ondernemers en burgers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg.

Digitale ondersteuning

Veel hulpvragen kunnen we prima digitaal beantwoorden. Bijvoorbeeld via sociale media of speciale websites/fora. We werken er dan ook aan om onze digitale dienstverlening steeds te verbeteren. Natuurlijk kunt u ons ook bellen.

Maatschappelijk en fiscaal dienstverleners

De Belastingdienst ondersteunt maatschappelijke organisaties, zodat zij burgers die hulp nodig hebben met belastingzaken zo goed mogelijk kunnen helpen. We brengen organisaties in contact met elkaar, en met de Belastingdienst. Dit doen we via persoonlijk contact, netwerk- en informatiebijeenkomsten, ons online leer- en kennisplatform en het Forum Fiscaal Dienstverleners.

Zie ook

Deel deze pagina