Ga direct naar de inhoud

ICT en informatievoorziening

De Belastingdienst is een technologiebedrijf, waarin innovatie en informatievoorziening centraal staan. Onze ICT heeft directe impact op burgers en bedrijven in Nederland. En op de samenleving als geheel. We zorgen ervoor dat 13 miljoen burgers en ruim 2 miljoen ondernemingen en organisaties elk moment van de dag hun belastingzaken kunnen regelen. Dat kan alleen met een complex ICT-landschap, met veel technologieën voor beheer, onderhoud en vernieuwing.

99,9% beschikbaar

Het overgrote deel van de belastingaangiften en -betalingen wordt door de Belastingdienst volledig automatisch verwerkt met behulp van ICT-systemen. Ook toezicht en handhaving gaat deels geautomatiseerd. Dat kan niet anders, omdat we miljoenen gegevens van burgers en ondernemers moeten verwerken. We zijn namelijk voor (persoonlijke) dienstverlening afhankelijk van de beschikbaarheid van informatie en ondersteuning van systemen. Daarom vinden we dat onze ICT-dienstverlening 99,9 procent van de tijd beschikbaar moet zijn. Deze doelstelling hebben we de afgelopen jaren steeds behaald.

IT-werk met impact

Een complexe ICT-organisatie heeft gemotiveerde, gekwalificeerde ICT-professionals nodig. Bij de Belastingdienst werken ongeveer 4.000 IT’ers met verschillende specialismen.

IT’ers bij de Belastingdienst kiezen juist voor de uitdagingen van werken met complexe IT. Bij de Belastingdienst raak je nooit uitgeleerd.

Benieuwd of werken bij de Belastingdienst iets voor jou is? Lees hier meer over op 'Werken aan ICT met Impact'.

Feiten en cijfers

ca. 4.000

Aantal IT-professional

ca. 900

Aantal IT-applicaties

ca. 18.000

Virtuele servers

ca. €1 miljard per dag

Verwerking belastinggeld