Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Stella-team helpt mensen in complexe en urgente schuldsituaties

Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) bezochten 10 februari 2022 het Stella-team. Dit team is opgesteld om mensen in complexe en urgente schuldsituaties te helpen. Per jaar helpen zij gemiddeld zo’n 1.500 mensen die zeer ernstig in de knel zijn gekomen en waarbij inningsproblematiek vaak een grote rol speelt. De Belastingdienst wil zo de juiste persoonlijke hulp en dienstverlening voor fiscale en toeslagen-situaties bieden.

Bouwen aan het vertrouwen van burgers en ondernemers is de rode draad van de Belastingdienst voor de komende jaren, beschreven in het Jaarplan 2022. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat de Belastingdienst problemen en knelpunten vroegtijdig signaleert en zorgt voor praktische oplossingen die mensen verder helpen. Het Stella-team is daar een onderdeel van.

Luisteren naar mensen

Staatssecretaris Van Rij: "Het Stella-team toont aan hoeveel goed werk wordt verricht binnen de Belastingdienst. Deze medewerkers staan dichtbij mensen in knellende situaties. Het vangnet halen zij óók op uit de samenleving. Daarbij zijn veel maatschappelijke organisaties van belang: om als één overheid met een geïntegreerde aanpak te luisteren naar mensen, naast hen te staan en écht te kunnen helpen."

“Mensen, geholpen door het Stella-team, gun ik dat hun leven weer op de rit komt", verduidelijkt Judith de Glopper, Afdelingshoofd Particulieren Den Haag . "Ons Stella-team ontrafelt dieperliggende problemen en geeft iedere burger nieuw perspectief. Dan krijg je rust om je fiscale zaken opnieuw op te pakken. Wij geven zo het vertrouwen dat hulp altijd dichtbij is.”

Aanleiding van het bezoek aan het Stella-team zijn de brieven van 25 (ex)schuldenaren aan de minister-president waarin zij hun ervaringen met de Belastingdienst deelden.

Meer informatie

Lees het blog over het werk van het Stella-team

Deel deze pagina