Ga direct naar de inhoud

Blog: ‘Blij dat ik ondernemers kan helpen in deze roerige tijden’

Publicatiedatum 07-04-2020, 12:07

Voor veel ondernemers zijn dit bijzonder onzekere tijden. De Belastingdienst probeert de gevolgen zoveel mogelijk te verzachten. Zo zijn betalingsregelingen versoepeld. Carolien Wellink is medewerker bij de BelastingTelefoon. Hoe helpt zij ondernemers in deze roerige tijden?

Als we bij de BelastingTelefoon de telefoon niet meer zouden opnemen, dan raken we een groot deel van Nederland. De vragen die wij krijgen gaan onder andere over betalingen, teruggaven en toeslagen. Niet op alle vragen kunnen mensen online een antwoord vinden. Daarom kunnen mensen ons ook bellen.

Ondernemers helpen

Veel ondernemers die ik spreek, zijn nog aan het uitzoeken hoe ze hun bedrijf door deze onzekere tijden kunnen loodsen. De Belastingdienst heeft maatregelen genomen om ondernemers te helpen. Zo kunnen ze bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Het geld dat ze hadden gereserveerd voor belastingen hebben ze nu hard nodig als huishoudgeld of om simpelweg te overleven.

Uitstel

We krijgen ook veel vragen van ondernemers die betalingsuitstel willen aanvragen, of hun voorlopige aanslag willen stopzetten of verlagen. Ze weten nu nog niet hoe hun jaar er financieel uit gaat ziet, dus passen ze liever voorlopige aanslag aan. Ik wijs ze vaak op de coronapagina op belastingdienst.nl. Hierop staat hoe de Belastingdienst omgaat met de kabinetsmaatregelen.

Vaak zijn de ondernemers blij met mijn telefonische hulp. Ik vind het prettig dat de Belastingdienst in deze tijden iets positiefs kan betekenen voor ondernemers. Het geeft me een trots gevoel dat ik bij de BelastingTelefoon werk.

Carolien Wellink
Medewerker bij de BelastingTelefoon

Ben je nieuwsgierig naar het werk van Belastingdienst? Kijk ook eens op werken.belastingdienst.nl

Categorie:

Deel deze pagina