Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Omgaan met gegevens

Over dit thema

Bij het uitvoeren van de wettelijke taken van de Belastingdienst zijn gegevens van burgers en bedrijven de grondstof. Ze stellen de dienst in staat rechtvaardig toezicht te houden en burgers en bedrijven gemak te bieden bij het doen van hun zaken met de Belastingdienst.

Verdieping thema

Gegevens zijn de spil van het werk van de Belastingdienst. Het verkrijgen, verwerken en verstrekken van die gegevens gebeurt binnen de daarvoor gestelde wettelijke kaders.

Berichten over Omgaan met gegevens

8 juni 2021

Blog: ‘Ik controleer of de deur echt op slot zit’

8 juni 2021

Om te zorgen voor een financieel gezond Nederland heeft de Belastingdienst veel informatie nodig. Het Security Operations Center (SOC) van de Belastingdienst bewaakt onze gegevens door voortdurend te speuren naar mogelijke kwetsbaarheden. Gerben is een van de technical leads van het SOC. Om scherp…

31 maart 2021

Controle op fouten in de aangifte inkomstenbelasting deels hervat

31 maart 2021

De analyse aan de poort, de controle op fouten in de aangifte inkomstenbelasting, wordt deels hervat. Onbewuste fouten en vergissingen in aangiften worden hersteld. Daardoor wordt voorkomen dat belastingplichtigen te veel of te weinig belasting terugkrijgen of betalen, en later moeten terugbetalen.…

25 maart 2021

Belastingdienst informeert burgers over registratie FSV

25 maart 2021

De Belastingdienst stuurt mensen die in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) geregistreerd waren vanaf maart een brief over deze registratie. De verzending gebeurt gefaseerd over enkele maanden, zodat burgers die vragen hebben of inzageverzoeken doen, zorgvuldig geholpen worden. Dit schrijven staatssecretarissen Vijlbrief en van Huffelen aan de Tweede Kamer. Het streven is alle burgers die in FSV waren geregistreerd uiterlijk in juni te informeren.