Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Nu eenvoudig en snel belastingen betalen met iDEAL

We vinden het belangrijk dat mensen hun belasting- en toeslagenzaken snel en makkelijk zelf kunnen regelen. Betalen met iDEAL is inmiddels ingeburgerd in het Nederlandse betalingsverkeer. Op het Overzicht betalen en ontvangen is betalen met iDEAL nu ook mogelijk.

Dit betekent dat particuliere belastingplichtigen (en in de toekomst bedrijven) die een bedrag willen betalen, dat direct vanuit het overzicht  kunnen doen. We bieden hiermee betaalgemak, want bedragen, waaronder de invorderingsrente, en het betalingskenmerk hoeven niet meer handmatig te worden overgenomen. iDEAL maakt betalen niet alleen sneller en gemakkelijker, maar het scheelt ook veel briefwerk en verkleint de kans op fouten.

Voor belastingen en toeslagen

Betalen met iDEAL is mogelijk voor de inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, huur-, kinderopvang- en zorgtoeslagen en kindgebonden budget. In de komende jaren komen hier steeds meer middelen bij. Voor de btw-aangifte (omzetbelasting) is het al langere tijd mogelijk om via deze wijze te betalen.

Eenvoudig en snel betalen met iDEAL is een lang gekoesterde wens van zowel de Belastingdienst als van burgers.

Meer informatie

Bekijk de pagina Overzicht betalen en ontvangen of lees het artikel 'Nu snel en eenvoudig inzicht in belasting- en toeslagenzaken'.

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Deel deze pagina