Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Een goede start met de Belastingdienst

De campagne van de Belastingdienst voor startende ondernemers is weer begonnen. Startende ondernemers maken vaak fouten bij hun belastingaangifte. Eén van de hulpmiddelen die hen kan helpen bij het indienen van een foutloze belastingaangifte is het webinar ‘Een goede start met de Belastingdienst’ dat dit jaar 5 maal wordt aangeboden. Voor dit webinar werkt de Belastingdienst nauw samen met de Kamer van Koophandel om de startende ondernemer de weg te wijzen in het landschap van financiën en fiscale regels.

De link voor starters om zich aan te melden voor het webinar staat naast andere handige uitleg en hulpmiddelen op www.belastingdienst.nl/starters. Voorgaande jaren organiseerde de Belastingdienst  seminars voor starters in de regio, maar door Covid-19 zijn dat webinars geworden. Ferry Hoogerheijde, landelijk coördinator startersvoorlichtingen van de Belastingdienst:"Als de webinars zo goed blijven lopen, bereiken we meer starters dan in voorgaande jaren. Ik kan mij voorstellen dat we de webinars ook de komende jaren naast fysieke bijeenkomsten blijven inzetten."

Samenwerking met Belastingdienst voelt logisch

Astrid Ponsioen-Pirets adviseert startende ondernemers vanuit de Kamer van Koophandel (KvK). Astrid: “Voor corona werkten we al jaren samen voor fysieke bijeenkomsten voor startende ondernemers en websites zoals ondernemersplein.nl. De samenwerking voelt daardoor al heel vertrouwd en verloopt soepel. Bij de KvK krijgen wij veel fiscale vragen, dus de samenwerking met de Belastingdienst is voor ons ook heel logisch. Ik vind het fantastisch dat we nu samen deze webinars hebben opgezet, want de informatiebehoefte is bij startende ondernemers erg groot. Goede startersvoorlichting is ook tijdens corona belangrijk, want het aantal startende ondernemers is dit jaar niet afgenomen.”

De eerste 2 webinars van augustus en september 2020 trokken elk 1.000 geïnteresseerde deelnemers. Tijdens de webinars interviewen Astrid en haar KvK-collega Angèle Magrè deskundigen van de Belastingdienst. Deelnemers kunnen gedurende de uitzending hun vragen stellen via de chat. Dit kan tot een half uur na afloop. Achter de schermen zitten deskundigen van de Belastingdienst klaar om de alle vragen te beantwoorden. Een aantal interessante chatvragen wordt doorgezet en live in de uitzending beantwoord.

Hoge waardering

De waardering voor de online voorlichtingsbijeenkomsten van deelnemers is een 8 op een schaal van 10. Na afloop van het webinar van 25 augustus gaf 95,4 % van de deelnemers aan nu precies te weten wanneer de volgende aangifte was. Na het webinar van 29 september was dat percentage 98,2%. Voor wie de vorige webinars heeft gemist, bestaan er dit jaar nog 3 mogelijkheden op 21 oktober, 18 november en 16 december.

Meer informatie

Deel deze pagina