Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

“Belangrijk is dat startende ondernemers weten dat zij altijd hulp kunnen krijgen”

Ferry Hoogerheijde

Startende ondernemers vinden het voor de eerste keer invullen van de btw-aangifte best spannend. Daarnaast ervaren ze vaak onzekerheid: ‘doe ik het wel goed?’ Ook blijkt in de praktijk dat starters meer fouten maken dan ervaren ondernemers bij hun btw-aangifte. Daarom verzorgt de Belastingdienst op 5 juli een pilot-bijeenkomst op het Ondernemersplein in Rotterdam, om startende ondernemers in 1 keer goed op weg te helpen met hun btw-aangiften.

“Met de bijeenkomst op 5 juli wil de Belastingdienst startende ondernemers de handvatten bieden om hun aangifte juist, volledig en tijdig in te dienen. Dit geeft hen gemoedsrust en stelt hen in staat om zich te concentreren op andere belangrijke aspecten van hun bedrijf.” Aan het woord is Ferry Hoogerheijde, Landelijke coördinator startervoorlichting bij de Belastingdienst.

“Sommige ondernemers maken gebruik van een fiscaal dienstverlener voor hun administratie. Maar 50% van de starters kiest er toch voor om zelf de administratie en btw-aangifte te doen. Daarom willen we deze groep voldoende tekst en uitleg bieden over het doen van hun btw-aangifte.”

Veel vragen over eerste btw-aangifte

Ferry: “Je merkt dat startende ondernemers de extra hulp echt waarderen. En dat zij veel vragen hebben over de eerste btw-aangifte. Dat weten we uit evaluaties van onze live webinars ‘Goede start  met de Belastingdienst’ voor starters. Die geven we 10 keer per jaar. Tijdens de online chats krijgen onze vakspecialisten veel vragen over dit onderwerp. Starters willen graag zien hoe een eerste aangifte er nu eigenlijk uitziet. Want dat weten ze vaak niet precies. Je merkt dat ze onzeker zijn over het doen van de eerste btw-aangifte door de vele vragen die zij hebben. De routine en de handvatten ontbreken nog.”

Meld je aan voor de live bijeenkomst over de 1ste btw-aangifte in Rotterdam op de site van Goede Start Belastingdienst.  De bijeenkomst is op 5 juli in Rotterdam van 16 tot 18 uur.

 “Daarom laat ik tijdens de bijeenkomst van 5 juli zien hoe je een btw-aangifte goed invult, hoe het aangifteproces werkt, wat je kan doen om fouten te voorkomen en te herstellen. En waar informatie is te vinden over de btw-aangifte. Wie toch nog vragen heeft, kan gelijk terecht bij mij en mijn  collega vakspecialisten die ook aanwezig zijn.”

Special met praktische voorbeelden

“Eerder hebben we ook een ‘special’ webinar met praktische voorbeelden georganiseerd over de aangifte inkomstenbelasting- voor zzp’ers. Dat werd erg gewaardeerd; deze special is veel bekeken. Hopelijk wordt dit event over de btw-aangifte ook een succes. Bij erg veel aanmeldingen komt er in dezelfde week een extra sessie.”

Altijd hulp bij vragen

“Belangrijk is dat startende ondernemers weten dat zij altijd hulp kunnen krijgen. Via de site Goede Start Belastingdienst informeert de Belastingdienst startende ondernemers over fiscale onderwerpen. Ook is er een podcast waarin veel onderwerpen voor startende ondernemers worden behandeld. Hebben ze dan nog vragen? Dan kunnen ze via de chat op de site vragen stellen aan een expert. Ook videobellen behoort tot de mogelijkheden. Zo bieden we een heel palet aan mogelijkheden aan ondernemers om hulp te krijgen.”

Meer informatie

Deel deze pagina