Ga direct naar de inhoud

Over de Belastingdienst

Wij dragen bij aan een financieel gezond Nederland

Actueel

4 augustus 2022

Iedereen moet zich vrij voelen zichzelf te zijn…ook bij de Belastingdienst

4 augustus 2022

Deze week staat Amsterdam in het teken van de Pride Amsterdam. 9 dagen per jaar staan LHBTIQ+’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersekse, Queer en meer) centraal in de hoofdstad. Iedereen moet zich namelijk vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van…

28 Juli 2022

Blog: “Mijn missie is geslaagd als bezoekers weten waarom ze belasting betalen”

28 Juli 2022

5 escaperooms, een bolletjesslikkerstoilet en een illegale goktafel. Niet meteen dingen die je verwacht in een museum over belastingen en douane. Toch is dit slechts een deel van de verrassende collectie van het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Collega Anne-Marieke vertelt erover in haar blog.

26 Juli 2022

Nieuw talent ondanks krapte arbeidsmarkt

26 Juli 2022

Treinen zonder conducteur, lange wachtrijen op het vliegveld en restaurants zonder horecapersoneel. Nog nooit waren zoveel mensen aan het werk, en tegelijkertijd zoveel open vacatures. Ook de Belastingdienst heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Maar hoe komen we dan aan nieuw…

Onze organisatie

Bij de Belastingdienst werken bijna 25.000 mensen. Een groot deel van onze medewerkers heeft direct contact met burgers en bedrijven. De rest van de medewerkers werkt bij de facilitaire bedrijven, concerndirecties en corporate diensten binnen de Belastingdienst.

De Belastingdienst is onderdeel van het ministerie van Financiën. We voeren niet alleen fiscale wetgeving uit. Ook de FIOD maakt deel uit van de Belastingdienst. We hebben bovendien een van de grootste ICT-organisaties van het land.

Rijksgebouw De Knoop, belastingkantoor in Utrecht

Rijksgebouw De Knoop, belastingkantoor in Utrecht