Ga direct naar de inhoud

Vernieuwde publiekscampagne rondom life events

Publicatiedatum 18-09-2023, 15:43

Belangrijke gebeurtenissen in het leven kunnen fiscale gevolgen hebben. De Belastingdienst helpt burgers en bedrijven via een publiekscampagne, door hen te attenderen op de gevolgen die levensgebeurtenissen kunnen hebben op belastingzaken. De verschillende  vormen van dienstverlening van de Belastingdienst worden ook onder de aandacht gebracht.

Uit onderzoek blijkt dat burgers en bedrijven ondersteuning waarderen. Vooral bij belangrijke momenten in het leven. Dat gebeurt het hele jaar door. Daarom is de campagne verspreid over het hele jaar zichtbaar.

De campagne verwijst naar concrete en laagdrempelige vormen van hulp en ondersteuning. Zoals een webinar voor startende ondernemers of een handige checklist op de website. Zo hoopt de Belastingdienst dat iedereen straks weet waar ze hulp kunnen vinden als dat nodig is.

Vernieuwde campagnemiddelen

De Belastingdienst voert al enkele jaren op deze manier campagne. Om het effect en de werking van de campagnes te borgen, is het vernieuwen van middelen soms noodzakelijk. Zo blijft de attentiewaarde van de middelen hoog en  de boodschap actueel.

De campagne is gestart  met een tv-spot en een online video.

Specifieke doelgroepen

De vernieuwde campagnemiddelen worden ook toegepast op deelcampagnes voor specifieke doelgroepen, zoals startende ondernemers, burgers die een huis kopen of gaan scheiden. Deze specifieke campagnes beginnen in september en zijn regelmatig te zien.

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Categorie :

Deel deze pagina

Op deze pagina