Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Steun aan ondernemers verlengd

Ondernemers kunnen nog tot en met 30 juni bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst aanvragen of verlengen vanwege corona. Wie gebruik maakt van het bijzonder uitstel kan de nog te betalen belasting vanaf 1 oktober 2022 in 60 maanden aflossen. Vanaf 1 juli 2021 moeten ondernemers weer op tijd voldoen aan de nieuwe betalingsverplichtingen.

De Belastingdienst biedt ondernemers sinds de uitbraak van corona een helpende hand. Zo kunnen zij uitstel van betaling krijgen. Ook is er een speciale regeling om de opgebouwde schuld te innen. Het steun- en herstelpakket blijf ook in het 3e kwartaal van 2021 beschikbaar.  Dat schrijft het kabinet in een brief aan het parlement.

Voorwaarden om af te lossen versoepeld

Ook de voorwaarden om af te lossen worden verder versoepeld. De invorderingsrente gaat stapsgewijs naar het oude niveau. Dit betekent dat op 1 januari 2022 het percentage invorderingsrente op 1% in plaats van 4% wordt vastgesteld.Vervolgens gaat dit percentage stapsgewijs omhoog gaat tot 4% op 1 januari 2024.

Betaalpauze

Een aantal andere belastingmaatregelen die wegens corona genomen zijn, zoals de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en het onbelast kunnen vergoeden van reiskosten, wordt verlengd tot 1 oktober 2021.

Met de uitvoeringsorganisaties zijn afspraken gemaakt over coulante regels voor terugbetalen van teveel ontvangen overheidssteun. Daarbij bieden ze zoveel mogelijk individueel maatwerk.

Lees ook

Deel deze pagina