Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Ruim 1 miljoen aangiftes binnen 3 dagen

Ondernemer doet belastingaangifte in haar kantoor.

De Belastingdienst heeft in de eerste 3 dagen van de aangifteperiode 1 miljoen aangiften inkomstenbelasting binnengekregen. Nog nooit ontving de Belastingdienst in zo’n korte periode zoveel aangiften.

Tip!  Meer weten?

Bekijk de voortgang van de aangiftecampagne op Aangifte inkomstenbelasting 2021.

Circa 6,8 miljoen burgers en 1,5 miljoen ondernemers kregen de afgelopen periode een uitnodiging om aangifte te doen over 2021. De één ziet op tegen het doen van de belastingaangifte, de ander zit al op dag 1 startklaar. Zo ontving de Belastingdienst in de eerste 2 minuten van de aangiftecampagne al de eerste aangifte. Gemiddeld werden er op de 1e dag 6.3 aangiften per seconden verstuurd. Op één moment waren 19 belastingplichtigen per seconden de vooringevulde gegevens aan het ophalen. De eerste dag zijn er ruim 545.000 ingevulde aangiften door de Belastingdienst ontvangen.

Voorbereid op de drukte

“Vorig jaar werden we geplaagd door IT-problemen waardoor we een moeizame eerste aangifte week hadden”, vertelt Henk Kap, productowner Aangifte App & online aangifte. “We hebben hard gewerkt om problemen op te lossen. Ondanks dat, is de start op middernacht 1 maart toch altijd even spannend. Gelukkig werkten onze IT-voorzieningen en die van Logius (DigiD) uitstekend. Ruim 3 miljoen mensen hebben het portaal op Mijn Belastingdienst al geopend. We zijn dan ook zeer tevreden over de campagne, die tot nu toe probleemloos verloopt.”

Actuele cijfers aangiftecampagne

Vorig jaar ontving de Belastingdienst bijna 10 miljoen aangiften via verschillende kanalen, zoals de aangifte app of via de website van de Belastingdienst. Ook dit jaar houden we bij hoeveel aangiftes er binnenkomen op de pagina aangifte inkomstenbelasting 2021. Inmiddels staat de teller op 1.190.989. Deze cijfers worden regelmatig bijgewerkt. 

Deel deze pagina