Ga direct naar de inhoud

Hoe we richting geven

We hebben een visie ontwikkeld hoe we ons als organisatie willen ontwikkelen. Want we moeten als organisatie een antwoord hebben op de uitdagingen in de wereld om ons heen zodat we ook in de toekomst onze missie waar kunnen maken. Onze visie gebruiken we hierbij als kompas.

Onze visie. Burgers en bedrijven centraal. Proactief. Samen. Deskundig.

Deze visie laat zich samenvatten in vier kernbegrippen:

  1. Burgers en bedrijven centraal. Dit wil zeggen dat burgers en bedrijven een passende behandeling krijgen zowel in de dienstverlening als in het toezicht. Burgers en bedrijven zien één Belastingdienst en zij begrijpen waar ze aan toe zijn.
  2.  Proactief. We werken zo dat fouten worden voorkomen in plaats van dat ze achteraf hersteld moeten worden. We richten onze processen zo in dat zoveel mogelijk zaken in één keer goed gaan. Burgers en bedrijven kunnen veilig zaken doen en de werkwijze is digitaal waar het kan/moet.
  3. Samen. De Belastingdienst opereert als onderdeel van één overheid. We werken nauw samen met andere overheden. Dat wil zeggen dat de Belastingdienst opereert als onderdeel van één overheid en open en in verbinding is met zijn externe partners.
  4. Deskundig. We investeren voortdurend in het vakmanschap en de ontwikkeling van onze medewerkers.

Deel deze pagina