Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Het belang van de Intermediairdagen

De Intermediairdagen starten binnenkort. Van 7 tot en met 11 december zijn fiscaal dienstverleners hartelijk welkom om het evenement bij te wonen. Voor het eerst in het 19-jarig bestaan zijn deze dagen volledig online. "Geen Intermediairdagen dit jaar was geen optie", aldus Peter-Paul Aalbers, directeur Belastingdienst MKB. "We willen de fiscaal dienstverlener optimaal blijven ondersteunen."

Waarom is het belangrijk dat fiscaal dienstverleners de Intermediairdagen bezoeken?

“De Intermediairdagen zijn in het leven geroepen om fiscaal dienstverleners vroegtijdig informatie te geven over het nieuwe Belastingplan, zodat zij op hun beurt klanten tijdig en goed fiscaal advies kunnen geven”, vertelt Peter-Paul. “We praten fiscaal dienstverleners ook bij over organisatieveranderingen en -ontwikkelingen in processen en wet- en regelgeving.”

Waarom zijn de Intermediairdagen belangrijk voor de Belastingdienst?

“De online Intermediairdagen verbeteren het kennisniveau van de fiscaal dienstverleners. De informatie over fiscaliteit, processen en producten helpt om hun vak beter uit te oefenen. De Belastingdienst krijgt  hiervoor aanvaardbare aangiften terug.”

In Nederland werken ruim 20.000 fiscaal dienstverleners. Samen bedienen zij zo’n 70 tot 75% van de 2,7 miljoen ondernemers. De belastingdienst wil graag dat ondernemers uit zichzelf aan de fiscale verplichtingen voldoen. Een goede samenwerking met de fiscaal dienstverleners stimuleert dat gedrag. Zij bedienen namelijk 10, 100, soms wel 1.000 ondernemers. Het heeft een enorme meerwaarde als de aangifte in één keer juist wordt ingediend.

Welke boodschap krijgen fiscaal dienstverleners mee?

“Onder andere over het Meerjarenplan Fiscaal Dienstverleners, dat gaat over het verder intensiveren van de samenwerking met fiscaal dienstverleners. Denk bijvoorbeeld aan het online forum en de expertsessies, de netwerkbijeenkomsten en deze Intermediairdagen. We gaan contactmomenten verder uitbreiden en beter benutten. Het eerste thema van het Meerjarenplan is bereikbaarheid. De Belastingdienst moet eenvoudiger en gebruikersvriendelijker bereikbaar zijn. We willen in co-creatie met fiscaal dienstverleners op dat thema verbeteringen doorvoeren”, besluit Peter-Paul.

Over het evenement

Wilt u ook deelnemen aan het evenement? Mis de plenaire opening dan niet. Eén van de directeuren van MKB heet u welkom. Daarna komt de samenwerking tussen fiscaal dienstverleners en Belastingdienst aan bod. Ook deelt de gastheer een aantal ontwikkelingen die belangrijk zijn voor uw dagelijkse werk. Denk bijvoorbeeld aan de uitwerking van de fiscale coronamaatregelen, de Brexit, de EU BTW e-commerce, de Kleine Ondernemersregeling (KOR) of het btw-identificatienummer.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven

Al 9.000 fiscaal dienstverleners schreven zich in. Ik wil ook deelnemen.

Op de foto boven dit bericht René Blaak, een collega die u misschien online ook tegen zult komen.

Zie ook

Deel deze pagina