Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Intermediairdagen 2020 volledig online

10 juli 2020 06:00

De Intermediairdagen - het jaarlijkse relatie- en kennisevenement met exclusieve informatie van de Belastingdienst voor fiscaal dienstverleners - zijn dit jaar volledig digitaal. Door de huidige beperkende maatregelen kunnen in het najaar de 10 Intermediairdagen in het land waarschijnlijk niet doorgaan. Daarom hebben we nu al besloten om de dagen volledig digitaal aan te bieden.

Van 7 tot en met 11 december worden zo’n 10.000 fiscaal dienstverleners online in verbinding gebracht met experts van de Belastingdienst en andere overheidspartijen.

Tijdens de online Intermediairdagen (IMD) geeft de Belastingdienst fiscaal dienstverleners tijdig inzicht in de belangrijkste veranderingen van het nieuwe Belastingplan. Tijdig betekent in de praktijk: vooruitlopend op de reguliere communicatie en publicaties voor burgers en bedrijven. Zodat fiscaal dienstverleners hun klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Interactieve webinars

Al ruim 10 jaar bezoeken intermediairs de congresdagen in de maanden november en december. Verspreid over heel Nederland informeren we intermediairs over de wijzigingen die op Prinsjesdag zijn aangekondigd. Vanwege de anderhalvemeter regel en de voorbereidingstijd is het dit jaar niet mogelijk om de gemiddeld 500 deelnemers per keer te ontvangen. De gezondheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Maar ook dit jaar wil de Belastingdienst de doelgroep fiscaal dienstverleners optimaal ondersteunen. Daarom organiseren we gedurende 5 dagen digitale bijeenkomsten.

Programma

Alle presentaties worden live uitgezonden met een live chat-mogelijkheid met sprekers en standhouders. Het programma is compacter doordat alles digitaal is, maar is zeker niet minder informatief, actueel en waardevol voor de doelgroep.

Invloed corona

Het accent komt dit jaar meer te liggen op kennisoverdracht dan op netwerken. De organisatie van de IMD vertrouwt erop dat de experts van de Belastingdienst de fiscaal dienstverleners ook online prima kunnen informeren over het Belastingplan. Daarbij kunnen de fiscale gevolgen van corona en eventuele wijzigingen als gevolg daarvan in het belastingplan uiteraard ook onderwerpen van gesprek zijn.

Zie ook

Deel deze pagina