Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Gratis hulp op nieuw steunpunt Belastingdienst

Inwoners van de regio Drechtsteden kunnen vanaf vandaag met alle vragen over belastingen, toeslagen en invorderingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is te vinden op het Werkplein van de Sociale Dienst Drechtsteden aan de Spuiboulevard in Dordrecht. Het uitbreiden van steunpunten is een van de pijlers uit ons jaarplan. Hiermee brengen we de persoonlijke dienstverlening nóg dichter bij mensen, op momenten dat het relevant is voor hen.

Het steunpunt werd vandaag geopend door Ronald de Meij, wethouder gemeente Zwijndrecht (links op de foto) en unitdirecteur Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst (rechts op de foto). Met de opening van het steunpunt is de Belastingdienst voor inwoners van Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht beter bereikbaar.

Hele plaatje

Het handige van de dienstverlening in het steunpunt is dat de medewerkers van de Belastingdienst niet alleen helpen met de vraag waar je voor komt, maar -als je dat wilt- meteen kijken naar het hele plaatje. Zo kunnen de medewerkers bijvoorbeeld zien of een wijziging in je persoonlijke situatie invloed heeft op je belastingen. Daarmee voorkom je later onnodige verrassingen. Ook kunnen ze je er bijvoorbeeld op attenderen dat je recht hebt op huurtoeslag.

Bjorn Meijer: “We willen burgers zoveel mogelijk bij het eerste persoonlijke contact ondersteunen.  Daarbij zoomen we in op kwaliteit. Daar nemen we rustig de tijd voor. Het gaat erom dat burgers weten dat we ze altijd willen helpen bij het zoeken naar oplossingen.”

Door vooraf een afspraak te maken, weet je bovendien welke documenten je moet meenemen en kun je in één keer gerichte hulp krijgen. Het fijne is dat dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Bij binnenkomst op het Werkplein krijg je een kop koffie of thee. En is het tijd voor jouw afspraak, dan nemen de medewerkers van het steunpunt ook de tijd die nodig is om al jouw vragen te beantwoorden, of dat nu een half uur kost of een uur. 

Maak een gratis afspraak

Wil je gebruik maken van de gratis persoonlijke hulp van een steunpunt, dan kun je telefonisch of online een afspraak maken. En kun je het steunpunt niet persoonlijk bezoeken, dan is per video inbellen vanuit je eigen woonkamer of werkplek ook mogelijk.

Dit kan online op belastingdienst.nl/contact of via de BelastingTelefoon (0800 - 0543).

Meer informatie

Categorie :

Deel deze pagina