Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Blog: “In 2021 willen we 2.900 nieuwe collega’s werven”

De Belastingdienst werft duizenden nieuwe medewerkers. Dit jaar zijn bijna 2.500 collega’s gestart. Maar er zijn nog veel meer mensen nodig. Daarom ging onlangs de nieuwe arbeidsmarktcampagne online. “Hierin laten we zien hoe we als Belastingdienst bijdragen aan een financieel gezond Nederland”, verduidelijkt hoofd instroom Monique van de Bospoort. In haar blog vertelt ze er meer over.

In 2021 wil de Belastingdienst ruim 2.900 medewerkers werven. En ook de jaren daarna blijven nieuwe mensen nodig. Belangrijkste reden is dat we meer capaciteit nodig hebben voor het uitvoeren van onze taken. En we digitaliseren en automatiseren steeds meer om het voor burgers en bedrijven gemakkelijker te maken. Daarom zoeken we veel ICT’ers en specialisten op het gebied van data-analytics. En ook zijn er fiscalisten nodig om nieuwe wetgeving toe te passen. Eigenlijk zijn er in bijna alle vakgebieden, in alle regio’s en op alle werk- en denkniveaus vacatures.

Schaarse functies

Gelukkig verloopt de werving goed en krijgen we veel reacties op onze vacatures. We ontvingen het afgelopen jaar maandelijks zo’n 4.000 sollicitaties. Dat is gigantisch, en daar zijn we enorm blij mee, maar daarmee zijn we er niet. We willen klaar zijn voor de toekomst en ook mensen voor schaarse functies blijven binnenhalen. Daarom zijn we een nieuwe arbeidsmarktcampagne gestart. We laten in campagnevideo’s zien wat wij als Belastingdienst bijdragen aan de maatschappij.

Investeren in Nederland

Onze belangrijkste taak is natuurlijk om belasting te innen. Dat maken we burgers en bedrijven het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Maar waarom doen we dat eigenlijk? In de nieuwe video’s maken we duidelijk dat de belastingen die wij innen worden geïnvesteerd in wat Nederland zo mooi maakt. Dankzij belastinggeld kan iedereen in beginsel gebruikmaken van belangrijke zaken als zorg, onderwijs, handel, cultuur en openbaar vervoer. Als je bij de Belastingdienst werkt, lever je dus een bijdrage aan een sterk, sociaal en mooi Nederland.

Online onboarden

Voor nieuwe medewerkers is het een bijzondere tijd om te starten. We werken natuurlijk voornamelijk thuis. De meesten zien hun collega’s alleen maar online. Toch zorgen we voor een zo warm mogelijk welkom. Er is een uitgebreid onboardingsprogramma met onder andere een webinar, online trainingen en een terugkomdag met als thema integriteit. Collega's die hier net werken, zijn vaak onder de indruk van de omvang, diversiteit en complexiteit van de organisatie en het werk.

Leren en ontwikkelen

Je krijgt hier al vroeg in je loopbaan veel verantwoordelijkheid. Ook is er veel ruimte om te leren en ontwikkelen. Zelf werk ik hier al 12 jaar en ik ben nog niet klaar met leren. Ontwikkeling zit echt in ons DNA. Ik ben trots op het feit dat we het afgelopen jaar, ondanks de coronatijd, veel nieuwe collega’s hebben mogen ontvangen. Zoals gezegd zijn we nog niet klaar. Ook komende jaren hebben we nog veel goede mensen nodig die bijdragen aan het mooie werk dat we doen.

Monique van de Bospoort, Hoofd Instroom

Heb je interesse om te werken bij de Belastingdienst? Bekijk dan onze vacatures op werken.belastingdienst.nl.

Deel deze pagina