Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingdienst start invordering weer op

De coronacrisis is voor veel burgers en bedrijven financieel een zware tijd. Daarom heeft de Belastingdienst de invordering van openstaande aanslagen tijdelijk gepauzeerd. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economische leven weer op gang komt, start de Belastingdienst de invordering van openstaande belastingvorderingen van burgers en bedrijven geleidelijk weer op.

''Het coronavirus heeft soms financieel ingrijpende gevolgen. Ook voor burgers en bedrijven die een belastingaanslag moeten voldoen . We doen er als Belastingdienst alles aan om mensen zo goed mogelijk te helpen.” vertelt Karin Christophersen, ketenmanager Inning & Betalingsverkeer.

Vooraankondigingen vanaf 23 september

“Burgers en bedrijven met een betalingsachterstand hebben een tijd niets van ons gehoord. Vanaf begin oktober gaan we weer herinneringen, aanmaningen en eventueel dwangbevelen sturen. Vervolgmaatregelen worden ingezet als dat nodig is. Om mensen hierover te informeren en op voor te bereiden, versturen we vanaf 23 september eerst vooraankondigingen.

Daarmee laten we weten dat er een openstaande vordering is en hoe deze kan worden voldaan. Het kan gaan om achterstanden die zijn ontstaan tijdens de coronacrisis, maar soms ook al in de tijd daarvóór. Kunnen zij deze schuld nog niet voldoen, dan vragen we hen contact op te nemen met de Belastingdienst om te bespreken of een betalingsregeling mogelijk is. Natuurlijk kunnen ze ook bij ons terecht als ze vragen hebben na het lezen van de brief. ''

De invordering van toeslagen start naar verwachting begin 2022.

Meer informatie

Deel deze pagina