Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aandacht voor ondernemers in zwaar weer

Thuiswerkende ondernemer

De KVK en de Belastingdienst besteden tijdens de online KVK-adviesdagen van 23 tot en met 26 november extra aandacht aan stoppende ondernemers. Dit jaar stoppen door de coranacrisis meer ondernemers dan in 2019. Ondernemers kunnen zich kosteloos aanmelden voor de online events.

De Belastingdienst lanceert tijdens de Adviesdagen een digitale brochure en animatie over het onderwerp 'stoppen'. Hierin lezen ondernemers wat ze fiscaal moeten regelen en welke betalingsregelingen er zijn. De Belastingdienst adviseert ondernemers om zelf de regie te houden en op tijd in actie te komen. Alleen of met de hulp van een adviseur. Zo blijft de ondernemer tot het laatste moment ‘eigen baas’.

Lastige en moedige keuze

Jan Berkhof (plaatsvervangend directeur MKB): “Stoppen met ondernemen kan een lastige en moedige keuze zijn. We willen ondernemers helpen om op tijd de juiste stappen te zetten voor de fiscale afwikkeling van het bedrijf. Mogelijk fiscale claims voorkom je daarmee. Ook behoud je als ondernemer de veerkracht om te bouwen aan een nieuwe toekomst  - al dan niet als ondernemer."

Trend

Per maand starten er 20.000 ondernemers. Iedere maand stoppen er 10.000 ondernemingen. Dit aantal stijgt door corona.

Iedereen die van plan is een eigen bedrijf te starten, die wil groeien of juist stoppen, kan tijdens de Adviesdagen kennis en informatie opdoen via diverse online events.

Corona

De uitbraak van het coronavirus is zeer ingrijpend. De Belastingdienst doet er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ook voor ondernemers en zzp’ers zijn dit spannende tijden. De Belastingdienst heeft maatregelen genomen om ondernemers te helpen door deze moeilijke tijden heen te komen. Zo kunnen zij tot 31 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Op www.belastingdienst.nl lees je wat wij nog meer doen om burgers en bedrijven te helpen.

Meer informatie

Deel deze pagina