Ga direct naar de inhoud

Webinar fiscale hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Publicatiedatum 07-04-2023, 13:39

Hoe zijn de fiscale zaken geregeld in Nederland? Moet of mag je aangifte doen als Oekraïense vluchteling? Hoe zit het dan met familie en bezittingen die je hebt achtergelaten? En waar kun je hulp krijgen? Op 5 april organiseerde VluchtelingenWerk Nederland, in samenwerking met de Belastingdienst, een webinar voor vluchtelingen uit Oekraïne en hun helpers.

Ter informatie! Meer weten?

Bekijk het webinar terug op Youtube.

Tijdens het webinar vertelden medewerkers van de Belastingdienst met hulp van een tolk over het belastingsysteem in Nederland. Hierbij lag de nadruk op de inkomstenbelasting en de belastingaangifte; wat heb je nodig om aangifte te doen en waar kun je hulp krijgen?

Na de presentatie was er ruimte voor vragen. Vanwege de diversiteit en complexiteit konden niet alle vragen die avond beantwoord worden. De Belastingdienst heeft alle vragen verzameld en koppelt de antwoorden gefaseerd terug in een Vraag & Antwoord-document op Kennisnetwerk Belastingdienst.

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Categorie :

Deel deze pagina