Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Sms-actie: heeft u al aangifte omzetbelasting gedaan?

Deze week start de Belastingdienst met een sms-actie. Bij deze actie nemen we contact op met ondernemers die hun omzetbelasting voor het 3e kwartaal van 2022 nog niet hebben ingediend. De sms’jes worden op 3 en 4 november verstuurd.

"Door deze groep ondernemers proactief te benaderen, willen we voorkomen dat ze in de problemen raken, met bijvoorbeeld naheffingsaanslagen”, vertelt algemeen directeur Esther de Leeuw van Klantinteractie & -services. "Door middel van deze kleine actie herinneren we ondernemers eraan om de btw-aangifte zo snel als mogelijk te doen. Want het zou zonde zijn als de Belastingdienst na 7 november naheffingsaanslagen moet versturen."

Ter informatie!  Hoe herkent u het sms-bericht?

De tekst van het bericht is:

‘Doe uiterlijk 7 november btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling.’

De afzender is: 0800 0543.

Bijna verdubbeld

Voordat de Belastingdienst startte met deze sms-actie, voerden ze eerst een pilottest uit. Ruim 92.000 ondernemers deden mee aan de pilot en kregen 3 en 4 augustus een sms'je ter herinnering voor de aangifte omzetbelasting. En met succes: achteraf bleek dat er in totaal 82.466 aangiftes binnenkwamen. Dat zijn er 48.804 meer dan in dezelfde periode van voorgaande kwartaal. Toen werd de sms-actie niet uitgevoerd. De reacties van ondernemers op deze sms-actie waren ook zeer positief.

Deel deze pagina