Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Even kennismaken met… Rob van Kan

Mijn carrière begon bij de Nationale Politie. De laatste functie die ik daar vervulde was Hoofd Opsporing Limburg. Na 12 jaar bij de politie te hebben gewerkt ben ik in februari 2021 overgestapt naar het CBS. Hier ben ik Hoofddirecteur Dataservice Research en Innovatie.

Portretfoto Rob van Kan
R. van Kan MCI, BSc

Innovatie stroomt door mijn bloed. Van nature ben ik geïnteresseerd in alles wat er om mij heen verandert. Dit probeer ik zoveel mogelijk toe te passen in mijn werkveld. Zo heb ik bij de politie forensische radiologie ingevoerd, een cybercrimeteam opgericht en heb ik een snelle DNA-straat ontwikkeld. Met de DNA-straat kunnen we op plaats delict meer, sneller en vaker sporen inzetten en analyseren. Dit doe ik wederom in mijn huidige functie. Zo ben ik betrokken bij de Nationale AI coalitie en bij de lokale AI Hub. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de datastrategie van het CBS.

"Innovatie probeer ik zoveel mogelijk toe te passen in mijn werkveld"

Met al mijn ervaringen denk ik dat ik een uniek profiel meeneem, om een bijdrage te leveren aan een ministerie dat ik nog niet zo goed ken. Ik hoop dus, aan de hand van analytics-vraagstukken het ministerie beter te leren kennen. En te adviseren. Wat ik mooi vind is dat de 'hoe'-vraag nog vorm krijgt. Ook kijk ik er naar uit om mijn netwerk uit te breiden, onder andere door mijn mede advies raad leden te leren kennen.

Deel deze pagina