Ga direct naar de inhoud

Dit is de Belastingdienst

Onze missie

Wij dragen bij aan een financieel gezond Nederland. Dat doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen te heffen en te innen en toeslagen uit te keren. Ook zetten wij ons in voor een financieel gezonde, concurrerende en veilige EU.

Bekijk meer informatie over wie we zijn.

Onze strategie

De belastingmoraal in Nederland is goed. De meeste Nederlanders zijn zich van het belang van belastingen bewust en willen hun bijdrage aan de samenleving leveren. Voor deze mensen willen we belasting betalen zo gemakkelijk mogelijk maken. Als het nodig is helpen we hen erbij. Maar er is ook een kleine groep die niet aan zijn verplichtingen wil voldoen. Die moeten we corrigeren. Want  voor iedereen gelden dezelfde regels.

Bekijk meer informatie over hoe we werken.

Onze visie

Dit is de Belastingdienst. Grootste Overheidsorganisatie. 30.000 medewerkers. Onderdeel van het Ministerie van Financiën

De samenleving verandert voortdurend en wij veranderen mee. We willen voldoen aan de verwachtingen die burgers en bedrijven van een eigentijdse belastingdienst hebben.
We ontwikkelen aan de hand van onze visie waarin de waarden ‘burgers en bedrijven centraal’, ‘proactief’, ‘samen’ en ‘deskundig’ centraal staan.

Bekijk meer informatie over hoe we ontwikkelen.

Onze organisatie

We zijn onderdeel van het ministerie van Financiën. We voeren niet alleen fiscale wetgeving uit. Ook de Douane, de FIOD en de Toeslagenorganisatie maken deel uit van de Belastingdienst. We hebben bovendien een van de grootste ICT-organisaties van het land in huis. Er werken bij ons in totaal bijna 30.000 medewerkers.

Bekijk meer informatie over hoe we georganiseerd zijn.

Deel deze pagina