Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Inschrijving Intermediairdagen 2022 geopend

Na 2 jaar online Intermediairdagen organiseert de Belastingdienst dit jaar weer fysieke Intermediairdagen op 9 locaties, verspreid over het land. Het jaarlijkse relatie- en kennisevenement voor fiscaal dienstverleners is dit jaar van 8 november tot en met 8 december 2022. Sinds 3 oktober is de inschrijving geopend.

“Met de Intermediairdagen informeren we fiscaal dienstverleners over de nieuwe belastingwetgeving in het Belastingplan 2023, zodat zij op hun beurt klanten tijdig en goed fiscaal advies kunnen geven”, vertelt Berthold Komduur, coördinator Fiscaal Dienstverleners van MKB.

Inschrijven voor de Intermediairdagen

Schrijf je in op het Forum Fiscaal Dienstverleners. Bekijk ook het volledige programma.

Juiste aangiften

“In Nederland werken ruim 20.000 fiscaal dienstverleners. Samen bedienen zij zo’n 75% van de 2,7 miljoen ondernemers. De Belastingdienst wil graag dat ondernemers uit zichzelf aan de fiscale verplichtingen voldoen. De informatie over organisatieveranderingen en -ontwikkelingen in processen en wet- en regelgeving, helpt fiscaal dienstverleners om het vak beter uit te oefenen. De Belastingdienst krijgt hiervoor goede aangiften terug.”

Nieuwe startersbehandeling

De rode draad van de bijeenkomsten is het Belastingplan 2023. Zoals gebruikelijk worden de voorgenomen wijzigingen in de inkomstenbelasting, loonheffingen, schenk- en erfbelasting en omzetbelasting gepresenteerd. Daarnaast zijn er dit jaar 5 nieuwe onderwerpen:

  • De Europese richtlijn DAC7. Met ingang van 1 januari 2023 zijn online platformexploitanten verplicht om de inkomsten van verkopers, verhuurders en dienstverleners aan de Belastingdienst te rapporteren.
  • Automatisering, toezicht en klantcontact. Het werk van de intermediair en Belastingdienst verandert. De vraag is: hoe? In deze sessie praten bezoekers met mensen van de koepelorganisatie en collega’s van Belastingdienst over de digitale interactie met de Belastingdienst van de toekomst.
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Adviseurs van de RVO vertellen over de verschillende (financiële) regelingen die RVO uitvoert.
  • Nieuwe startersbenadering. In een toelichting hoort de bezoeker welke gevolgen dat heeft.
  • Invordering. Deze sessie staat geheel in het teken van het terugbetalen van de coronabelastingschulden. De terugbetalingsregeling start op 1 oktober 2022.

Zie ook

 

Categorie :

Deel deze pagina