Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Blog: “Op dit MKB-forum wisselen fiscaal dienstverleners kennis uit”

Wanneer eindigt de termijn bijzonder uitstel van betaling? Deze en andere vragen bespreken belastingadviseurs en boekhouders met elkaar op Forum Fiscaal Dienstverleners. De Belastingdienst faciliteert het forum, draagt bij met expertise en plaatst actueel nieuws. Regisseur van het forum Sara van Vlerken zorgt dat fiscaal dienstverleners er vinden wat ze zoeken.

“Dit forum is al sinds 2012 actief, maar in 2020 was het belang ervan wel heel erg zichtbaar. Fiscaal dienstverleners zitten met allerlei vragen, vooral rondom de fiscale coronamaatregelen. Als iemand een vraag stelt op het forum, krijgt hij meteen bijval of advies van vakgenoten. Die interactie is mooi om te zien. Het forum is echt voor en door fiscaal dienstverleners. De ene fiscaal dienstverlener is gespecialiseerd in de inkomstenbelasting, de ander weet weer meer over de omzetbelasting. We hebben eind 2020 onze 20.000e lid mogen ontvangen. Een hartstikke mooie mijlpaal.

Moderators

Wij faciliteren het forum en verrijken het met actueel nieuws en kennis. Met welke vragen lopen fiscaal dienstverleners rond? Wat houdt ze bezig, bijvoorbeeld als de aangiftes van start gaan? En hoe kan de Belastingdienst daarop inspelen? Samen met Vaktechniek beantwoorden we vragen waarvan onze moderators het belang zien voor alle fiscaal dienstverleners.

In de meeste gevallen mengen wij ons niet in de gesprekken tussen leden. Alleen als we zien dat een discussie de verkeerde kant op gaat of als er AVG-gevoelige informatie wordt gedeeld, kunnen we ingrijpen.

Nieuwsberichten

Ons doel is dat fiscaal dienstverleners hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Als wij zien dat in veel aangiftes eenzelfde fout voorkomt, dan spelen wij daar meteen op in met een helder artikel. Dagelijks plaatsen we met onze redactie allerlei items. Zo delen we handreikingen, nieuwsberichten en vlogs. Ook hebben we een aparte overzichtspagina op het forum gemaakt met veelgestelde vragen en antwoorden rondom de coronamaatregelen. Gelukkig lezen we op het forum terug dat de leden echt blij zijn met onze bijdragen.

Groot bereik

Het voordeel van dit forum is dat we met 1 nieuwsbericht over een fiscaal-inhoudelijke vraag een hele doelgroep bereiken. Bij de Belastingtelefoon heb je alleen 1-op-1 contact. De Belastingtelefoon verwijst gelukkig steeds vaker naar ons door. Vanaf 1 maart krijgen fiscaal dienstverleners die de Belastingtelefoon bellen bijvoorbeeld een bandje te horen met een doorverwijzing naar het forum. Ook mooi aan dit forum is dat het is afgeschermd. Zo voelen fiscaal dienstverleners zich vrij om al hun vragen te stellen, zonder dat hun klanten kunnen meelezen.

Vloggen

We ontwikkelen het forum steeds door. Handreikingen worden goed gelezen, net als nieuwsberichten. Laatst hebben we een vlog geplaatst over de kleine ondernemersregeling. Die werd goed gewaardeerd. Dus nu gaan we meer vlogs ontwikkelen, maar ook infographics en animatiefilmpjes. Het leukste aan mijn werk? Ik mag de hele dag mijn voelsprieten uitzetten om te signaleren wat er speelt: bij de fiscaal dienstverleners én in onze organisatie. Ik vind het gaaf dat we deze doelgroep via dit forum heel concreet helpen in hun werk.”

Sara van Vlerken
Regisseur Forum Fiscaal Dienstverleners

Heb je interesse om te werken bij de Belastingdienst? Bekijk dan onze vacatures op werken.belastingdienst.nl.

Categorie :

Deel deze pagina