Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Kabinet verlengt betalingsregeling ondernemers

De hofvijfer en het binnenhof

Ondernemers met betalingsproblemen door corona kunnen tot en met 30 september 2021 bijzonder uitstel van betaling  aanvragen of verlengen bij de Belastingdienst.

Corona heeft voor veel ondernemers financiële uitdagingen opgeleverd. Daarom wil de Belastingdienst hen helpen met uitstel van betaling. In een brief aan het parlement schrijft het kabinet dat de steunmaatregelen voor ondernemers het vierde kwartaal van 2021 kunnen stoppen. Dit naar aanleiding van de versoepeling van de coronamaatregelingen. De verwachting is dat de meeste bedrijven weer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen.

Later aflossen

Ondernemers die uitstel van betaling (gaan) krijgen, kunnen hun opgebouwde belastingschuld aflossen van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027. Vanaf 1 oktober 2021 moeten ondernemers weer op tijd voldoen aan nieuwe betalingsverplichtingen.

Invorderingsrente

Ook de voorwaarden om af te lossen worden verder versoepeld. Tot en met 31 december 2021 is die rente verlaagd naar 0.01 %. De invorderingsrente gaat stapsgewijs terug naar het oude niveau van 4% op 1 januari 2024.

Lees ook

Categorie :

Deel deze pagina

Op deze pagina