Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingdienstkantoren weer open voor hulp bij aangifte

De Belastingdienst helpt mensen vanaf maandag 14 juni weer op de kantoren met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Door de coronamaatregelen kon dat sinds maart vorig jaar niet meer. Veel mensen zijn de afgelopen tijd daarom telefonisch geholpen door Belastingdienstmedewerkers.

De Belastingdienst vindt het belangrijk dat iedereen, die hulp nodig heeft bij de aangifte, snel wordt geholpen. Daarom gaan de kantoren alleen voor aangiftehulp nu al open. Er worden eerst zo’n 5.400 mensen geholpen die nog hulp nodig hebben bij de aangifte over 2019. Dan worden mensen geholpen die een afspraak hebben voor de aangifte over 2020.

Veiligheid bezoekers en medewerkers gewaarborgd

De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Daarvoor zijn verschillende maatregelen genomen. Zo staan er spatschermen, zijn de ruimtes groot genoeg, wordt er gedesinfecteerd en is een mondkapje verplicht. Ook volgen afspraken elkaar niet direct op, zodat bezoekers elkaar niet kruisen. Op enkele kantoren (Almelo, Heerlen en Maastricht) kan de veiligheid nog niet worden gegarandeerd. Deze kantoren gaan daarom nog niet open.

Bjorn Meijer is verantwoordelijk voor hulp bij aangifte bij de Belastingdienst. “Ik ben heel erg blij dat we deze mensen nu weer op locatie kunnen helpen. Onze medewerkers gaan graag voor ze aan de slag. Dat alles gebeurt natuurlijk op een veilige manier.”

Telefonische hulp bij aangifte

De Belastingdienst helpt mensen altijd op locatie bij het doen van aangifte. Omdat dat door de coronamaatregelen niet kon, is vorig jaar besloten om mensen telefonisch te helpen. Met succes: op deze manier zijn vorig jaar 25.000 mensen en dit jaar 30.000 mensen geholpen. En mensen zijn daar tevreden over. Telefonische hulp bij aangifte blijft daarom mogelijk.

Lees ook

De eerder verschenen blog van Belastingdienstmedewerker Theunis Linthof, die mensen telefonisch helpt bij hun aangifte.

Deel deze pagina