Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingdienst biedt meer mogelijkheden voor persoonlijke dienstverlening

Burgers met vragen over belastingen en toeslagen kunnen vanaf 21 juli terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in Terneuzen. Dit steunpunt is de eerste van 10 nieuwe steunpunten die de Belastingdienst in de loop van 2021 opent in gemeentehuizen, wijk- of stadscentra. Zo wil de Belastingdienst zorgen dat er voor burgers een locatie met persoonlijke hulp bij belastingzaken dichtbij is.

Directeur-generaal Belastingdienst, Peter Smink, en burgemeester van Terneuzen, Erik van Merrienboer, verzorgen de officiële opening van het steunpunt in Terneuzen. Met de nieuwe steunpunten in 2021 wil de Belastingdienst iedereen passende dienstverlening aanbieden: digitaal én persoonlijk op locatie.

Binnen 5 dagen aan de balie

De nieuwe steunpunten komen in regio’s met een relatief grote afstand tot de al bestaande balies in Belastingdienstkantoren. Het is nog niet duidelijk om welke regio’s het nu precies gaat.

De steunpunten komen op gemakkelijk bereikbare plekken in de buurt: gemeentehuizen en wijk- of stadscentra. Medewerkers van de Belastingdienst zijn daar beschikbaar voor hulp op het gebied van belastingen, toeslagen, invorderingen of betalingen. Wie vragen heeft, kan via de Belastingtelefoon een afspraak maken om geholpen te worden bij een steunpunt. Er is doorgaans plek voor persoonlijke hulp aan de balie binnen 5 werkdagen.

Balies van de Belastingdienstkantoren weer open

Bjorn Meijer is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de balies in Belastingdienstkantoren en steunpunten. “De Belastingdienst moet er zijn voor iedereen. Nauwkeurig, gemakkelijk en geautomatiseerd voor wie kan en wil. Persoonlijk, geduldig en begripvol voor wie het nodig heeft.

Videobellen

Meijer: "De Belastingdienst versterkt de persoonlijke dienstverlening ook met een pilot videobellen. Dit is exact dezelfde baliefunctie, maar dan online. De eerste reacties zijn erg positief. Ook investeren we in het bieden van de juiste ondersteuning voor burgers met grotere of dreigende schuldenproblematiek.”

Alle balies weer open

Onlangs heropende een beperkt aantal balies om hulp bij aangifte mogelijk te maken. Vanaf maandag 26 juli zijn alle balies weer volledig open met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Categorie :

Deel deze pagina