Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Sezen van Wier-Tas plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit bij de Belastingdienst

Sezen van Wier-Tas is met ingang van 1 april 2023 plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit bij de Belastingdienst.

Directeur-generaal van de Belastingdienst Peter Smink is blij dat Sezen gekozen heeft voor de overstap van het bedrijfsleven naar de Belastingdienst. “Naast de actuele en brede kennis van de fiscaliteit die ze meebrengt, neemt ze ook de blik van buiten mee naar de Belastingdienst. Ik heb Sezen leren kennen als verbindend en samenwerkingsgericht, deskundig, integer en met (zelf)reflectie en kijk uit naar onze samenwerking.''

Plaatsvervangend directeur-generaal?

De plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit (pDGf) van de Belastingdienst is lid van de Algemene Leiding van de Belastingdienst en geeft leiding aan de directies Fiscaal Juridische Zaken, Uitvoerings- en Handhavingsbeleid en Vaktechniek. De pDGf is verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke kwaliteit van de Belastingdienst, de fiscale vaktechnische structuur en het op hoog niveau houden van de fiscale kennis binnen de Belastingdienst. De pDGf stimuleert de strategische ontwikkeling en innovatie op het gebied van de fiscaliteit en is topadviseur bij vraagstukken zoals de fundamentele keuzes in de inrichting van de fiscaliteit, op fiscaal juridische- en politieke onderwerpen en op de inrichting van de publieke dienstverlening.

Sezen: ''De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakbekwaamheid. Het is een eer om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven te kunnen inzetten bij de Belastingdienst. Ik kijk er zeer naar uit om op het snijvlak van uitvoering, handhaving en fiscaal beleid te werken en samen met de verschillende collega’s verdere invulling te kunnen geven aan vraagstukken rondom fiscaliteit, rechtsstatelijkheid en vakbekwaamheid.''

Loopbaan

Sezen van Wier-Tas startte haar carrière bij PricewaterhouseCoopers (PwC) Rotterdam, waar ze internationaal opererende klanten adviseerde op het gebied van (inter)nationaal belastingrecht, met focus op de vennootschapsbelasting, dividendbelasting, EU directe belastingen, verdragsrecht en (Amerikaanse) belastingen. Bij PwC New York werkte ze als Dutch tax specialist en adviseerde over het Nederlandse belastingrecht, internationaal en EU-belastingrecht en verdragsrecht.

Momenteel werkt Sezen bij Unilever als Tax Director Benelux & Frankrijk. Zij geeft leiding aan een team van ervaren fiscalisten die samen ervoor zorgen dat het fiscale beleid uitgevoerd en gehandhaafd wordt. Zij is eindverantwoordelijke voor een accurate naleving van alle nationale en internationale belastingverplichtingen in de Benelux en Frankrijk.

Mr. Sezen van Wier-Tas LLM studeerde Nederlands Belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg waar ze ook haar Post-masteropleiding European and International Tax Law deed.

Ter informatie!  Totstandkoming benoeming

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure zoals beschreven staat op de website van de Algemene Bestuursdienst voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau Algemene Bestuursdienst samen met het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Categorie :

Deel deze pagina