Ga direct naar de inhoud

Jaarplan 2023 in het kort

Publicatiedatum 07-03-2023

Als Belastingdienst zorgen we ervoor dat burgers en bedrijven centraal staan in onze dienstverlening. Zij kunnen op ons rekenen bij het doen van hun belastingaangifte, als zij een bezwaar indienen of als ze vragen hebben.

We werken dagelijks aan verbeteringen in onze dienstverlening. In de video's vertellen collega's hoe wij dit in 2023 doen voor burgers, het midden- en kleinbedrijf en voor grote organisaties.

Collega's aan het woord

Burgers

We willen het burgers
steeds makkelijker
maken om in één keer aan hun verplichtingen
te voldoen.

MKB

Het midden- en kleinbedrijf blijft groeien en bestaat in 2023 naar
verwachting uit circa
3,4 miljoen entiteiten.

Grote organisaties

Voor de grote organisaties, zowel profit
als not-for-profit, bieden we individuele klantbehandeling.

Verwachting voor 2023

Uitgeschreven tekst infographic met verwachte cijfers voor 2023 van burgers en ondernemers

Op de infographic zijn 5 verschillende blokjes te zien met verwachte cijfers voor 2023 van burgers en ondernemers. In het linker blok staat:  €183,66 miljard aan loon- en inkomensheffing.

Dan zijn er 2 blokken in het midden te vinden. In het eerste blok staat  €6,46 miljard aan dividendbelasting. Daaronder staat  €2,61 miljard aan schenk- en erfbelasting.

Rechts staan er ook 2 blokken. In het bovenste blok staat  €6,4 miljard aan autobelastingen, in het onderste blok staat  €14,07 miljard aan overige belastingontvangsten.

Uitgeschreven tekst infographic met verwachte cijfers voor 2023 van ondernemers

Op de infographic zijn 2 blokjes te zien. In het linkerblok staat: €76, 93 miljard omzetbelasting en in het rechterblok staat: €38, 76 miljard vennootschapsbelasting.

Deel deze pagina

Op deze pagina