Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Ondernemers met coronaschuld: verleng bijzonder uitstel

De Belastingdienst maakt zich zorgen over een groeiende groep van inmiddels bijna 60.000 ondernemers. Zij hebben na afloop van hun uitstelperiode nieuwe betalingsachterstanden opgebouwd en hebben nog niet gevraagd om verlenging van hun uitstel. Daarom adviseert de Belastingdienst ondernemers die nieuwe belastingen niet kunnen voldoen, om voor 1 juli 2021 het bijzonder uitstel te verlengen. Alleen zo kunnen zij een beroep doen op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden.

In totaal hebben bijna 250.000 ondernemers op dit moment betalingsuitstel voor hun coronaschuld bij de Belastingdienst. Bij elkaar is hiermee zo'n € 16 miljard gemoeid. Karin Christophersen, Ketenmanager Inning en Betalingsverkeer bij de Belastingdienst: “Ondernemers hebben het zwaar genoeg. Dus, twijfel je of je voor 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Dan raad ik je aan het bijzonder uitstel voor 1 juli aan te vragen of te verlengen. Want wie het uitstel niet verlengt, komt ook niet in aanmerking voor de betalingsregeling.”

Betalingsuitstel

In de huidige aflossingsregeling moeten ondernemers die gebruikmaken van uitstel van betaling op 1 oktober starten met het aflossen van hun schulden. Dit mag in 36 maanden. Tot het einde van het jaar rekent de Belastingdienst 0,01 procent rente bij het invorderen. Alle ondernemers met bijzonder uitstel van betalen komen in aanmerking voor de betalingsregeling, mits zij na afloop van de uitstelperiode hun belastingen weer op tijd betalen. Lukt dat niet, dan kunnen zij hun betalingsuitstel verlengen tot 1 juli. Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel aanvroegen, kunnen nog tot 1 juli bijzonder uitstel van betalen aanvragen. Aanvragen of verlengen kan op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.

Corona

De uitbraak van het coronavirus is zeer ingrijpend. De Belastingdienst doet er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ook voor ondernemers en zzp’ers zijn dit spannende tijden. De Belastingdienst heeft maatregelen genomen om ondernemers te helpen door deze moeilijke tijden heen te komen. Op www.belastingdienst.nl lees je wat wij nog meer doen om burgers en bedrijven te helpen.

Deel deze pagina