Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Jezelf kunnen zijn bij de Belastingdienst: 'You are included'

Progress Pride-vlag

Pride Amsterdam is begonnen. Aankomende dagen staan LHBTIQ+'s (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersekse, Queer en meer) centraal in de hoofdstad. Het overall thema dit jaar is 'You are Included'. Een belangrijk onderwerp voor de Belastingdienst, die zich dagelijks inzet om een inclusieve werkgever te zijn.

Het is de vierde keer dat de LHBTIQ+-netwerken van de Belastingdienst, ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw & Natuur en Voedselkwaliteit, Infrastructuur en Waterstaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Financiën en NVWA de handen ineen slaan door samen de Dutch Government Pride-boot te hosten tijdens de Canal Parade.

Canal Parade: Love is Love

''Onze collega's varen daarom ook op zaterdag 5 augustus mee op de Amsterdamse grachten op de Dutch Government Pride-boot met als thema Love is Love'', reageert Mark van Enckevort, voorzitter van LHBTI-netwerk B/Proud van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. ''We zetten ons zo zichtbaar in voor acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland, de wereld en binnen onze Belastingdienst. We willen zo laten zien dat we binnen de overheid werken aan veiligheid van LHBTIQ+-collega's op de werkvloer.''

Gelijke kansen

Wat ooit begon in 2013 met een eigen Belastingdienstboot, is inmiddels uitgegroeid tot het platform binnen de Belastingdienst, Douane, Toeslagen en ministerie van Financiën voor collega’s met een LHBTIQ+-achtergrond. B/Proud werkt op het gebied van inclusiviteit en diversiteit samen met verschillende partijen binnen én buiten de Belastingdienst.

''Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich in onze organisatie veilig voelt en zichzelf kan zijn'', vervolgt Mark. ''Vanuit ons netwerk vragen we onder andere aandacht voor het personeelsbeleid en zijn we betrokken bij onboarding programma's. Hiervoor krijgen we volop steun van de directie van de Belastingdienst. Dat de Rijksoverheid gelijke kansen wil voor alle LHBTIQ+ medewerkers blijkt ook uit het feit dat de Verklaring van Amsterdam (zie kader) dit jaar is ondertekend, ik ben daar heel trots op."

Verklaring van Amsterdam

Eerder dit jaar tekende de Rijksoverheid als eerste landelijke overheidswerkgever de Verklaring van Amsterdam. ''Dit is een intentieverklaring voor een veilige en comfortabele werkplek met gelijke kansen voor LHBTIQ+ medewerkers. De Verklaring van Amsterdam is in 2011 opgesteld door Workplace Pride, een stichting die zich sterk maakt voor de emancipatie en inclusie van LHBTIQ+ op de werkvloer.

Deel deze pagina