Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

"Ik geloof dat iedereen unieke kwaliteiten heeft die benut moeten worden"

In de verhalenreeks Trots delen medewerkers van de Belastingdienst inspirerende momenten en prestaties waar ze trots op zijn. Ze vertellen wat hun werk bijzonder maakt en hoe dit bijdraagt aan een inclusieve cultuur binnen de organisatie. Roel Sadhinoch, werkbegeleider medewerkers Banenafspraak bij Talent Werkt!, begeleidt dagelijks collega’s met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid, zoals ADHD, HSP of autisme. "Het is belangrijk om open te blijven staan voor de wijze waarop anderen naar de wereld kijken."

Ondersteunen van medewerkers

"Ik heb ruim 30 jaar in allerlei administratieve en projectmatige functies gewerkt. Wat mij echter altijd aansprak in mijn werk was het menselijke aspect. Het verbinden en ondersteunen van mensen geeft mij veel energie."

"Om meer te leren over het coachen van mensen heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd. Tegelijkertijd heb ik zelf ADD. Mijn hoofd staat altijd aan. Deze diagnose kreeg ik pas op latere leeftijd. Nu gebruik ik die kennis en mijn eigen ervaring om medewerkers te helpen die hier echt baat bij hebben. In mijn huidige rol als werkbegeleider valt dit mooi samen. Mijn droom is om uiteindelijk als jobcoach aan de slag te gaan."

Tip!  Ook werken bij de Belastingdienst?

Bezoek dan de website 'Werken bij de Belastingdienst'.

Communiceren met post-its

"Ik vind het mooi om mensen te zien groeien in hun werk. Zo begeleidde ik een medewerker met een auditieve beperking. Toen ik net bij het team kwam, wist ik niet goed hoe ik met haar moest communiceren. Met een kladblokje en post-its begonnen we te communiceren. Het was een simpele manier om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Zij had een hoop inhoudelijke kennis en op deze wijze heeft zij haar kennis met mij gedeeld."

Roel Sadhinoch: “Kwetsbaarheid is voor mij dé sleutel om deuren te openen die anders gesloten blijven.”

"Toen ik op een later moment een presentatie moest geven, vroeg ik haar om dit samen te doen. Vragen van de deelnemers konden we via een digitaal systeem op het scherm ontvangen en beantwoorden. Dat ik haar dit vertrouwen gaf, betekende veel voor haar. Niet veel later stroomde ze door naar een vaste baan bij een van de directies. Dat maakt me trots."

De waarde van diversiteit

"Kwetsbaarheid is voor mij dé sleutel om deuren te openen die anders gesloten blijven. Door medewerkers echt te leren kennen en in hen te investeren, creëer ik een veilige en vertrouwde omgeving waarin ze kunnen groeien en hun volledige potentieel kunnen benutten. Tegelijkertijd stel ik mezelf ook kwetsbaar op. Ik ben eerlijk en transparant over wie ik ben. En dat waardeert mijn team."

"Verder geloof ik echt in de waarde van diversiteit. Iedereen kan een waardevolle bijdrage leveren aan onze organisatie, ongeacht zijn of haar achtergrond of bijzonderheid. Maar dat vergt wel wat van medewerkers én leidinggevenden. Het is belangrijk om open te blijven staan voor de wijze waarop anderen naar de wereld kijken. En door de tijd te nemen voor collega’s die net even dat beetje extra steun nodig hebben. Door diversiteit te vieren en te waarderen, creëren we samen een fijnere en inclusievere werkplek."

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Deel deze pagina