Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

“Carrière maken? Ga ervoor!”

Sezen Tas is plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit (pDGf) bij de Belastingdienst. Staat zij vandaag nog stil bij Internationale Vrouwendag? “Eigenlijk is het gewoon een dag. Misschien app ik mijn moeder en zussen even”, lacht ze. Na 15 jaar in het bedrijfsleven koos ze heel bewust voor de fiscus. Een keuze die, naar eigen zeggen, zorgde voor veel verbaasde blikken. Ze vertelt over haar loopbaan en hoe de Belastingdienst fiscaal talent laat bloeien.

Wist je na je studie meteen wat je wilde doen?

Na mijn studie begon ik bij een advieskantoor. Ik richtte me daar op de internationale vennootschapsbelasting. Dat paste bij mijn master, internationaal en Europees belastingrecht die ik na mijn studie fiscaal recht heb afgerond. Binnen de fiscaliteit heeft vennootschapsbelasting de naam heel ingewikkeld te zijn. Dat leek me juist leuk. Goed nadenken, analytisch vermogen gebruiken om tot een oplossing te komen. Daar kan ik goed mee uit de voeten. Na 15 jaar in het bedrijfsleven was ik klaar voor nieuwe stap.

Je kunt het niet alleen doen, investeer in de mensen om je heen
Plaatsvervangend directeur-generaal Fiscaliteit, Sezen Tas

Waarom heb je voor de Belastingdienst gekozen?

Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Ik leer hier zoveel! Als pDGf ben ik meer bestuurder dan fiscalist. Dus ik ben minder met de inhoud bezig en meer met besluitvorming. De Belastingdienst heeft veel afhankelijkheden, zoals de politiek. Ik leer hierin mijn weg te vinden en bij besluiten alle stakeholders te betrekken. Je kan het niet alleen doen, je moet investeren in de mensen om je heen.  

Waar ik ook veel waarde aan hecht is de maatschappelijke rol van de Belastingdienst. Waar ik in het bedrijfsleven te maken had met 1 bedrijf, werk ik nu voor heel Nederland. Dat maakt het werk breed, complex en belangrijk.

Wat biedt de Belastingdienst aan kansen voor fiscaal talent?

Je kunt hier zoveel doen. Als fiscalist kan je met alle fiscale middelen werken, zowel op beleidsniveau als in de uitvoering. Daarnaast zit je niet vast aan je functie en kan je groeien. Bijna al mijn collega’s hebben veel verschillende dingen gedaan binnen de dienst.

We hebben de komende jaren te maken met een grote uitstroom. Dat is een grote uitdaging voor de organisatie. Aan de andere kant biedt het volop kansen aan fiscaal talent om zich te ontwikkelen. Werk genoeg!

Wat zijn je tips voor een succesvolle carrière?

Ga er gewoon voor! Heb een doel voor ogen en laat je niet afschrikken door wat andere mensen zeggen. Wees niet bang om van de gebaande paden af te wijken. Er zijn verschillende manieren om je doel te bereiken. Het is nooit een makkelijke weg. Iedereen loopt tegen obstakels aan. Blijf dus in jezelf geloven, dan komt het wel goed.

Bekijk de website werken.belastingdienst.nl voor meer informatie en vacatures bij de Belastingdienst.

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Deel deze pagina