Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingdienst wint diamanten award voor inspirerend werkgeverschap

De tijdelijke organisatie Switch van de Belastingdienst heeft een award gewonnen tijdens een evenement van Sociaal Ondernemen WERKT! De prijs is een aanmoediging om zo door te gaan met inclusief werkgeverschap.

De tijdelijke organisatie Switch is in 2015 binnen de Belastingdienst opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen begeleiden. Els Moret, plaatsvervangend directeur van Switch vertelt over de aanpak:

"Na binnenkomst van onze nieuwe toekomstige collega’s starten we rustig en gaan daarna -stap voor stap- met elkaar aan het werk. We doen dit in het reguliere proces van de Belastingdienst, dus er is geen sprake van gecreëerd werk. De organisatie is er blij mee want we helpen hen op die manier.

We streven naar goede kwaliteit, monitoren dat en zien met elkaar onze toegevoegde waarde. Dat geeft vertrouwen. Zo leren we van- en met elkaar!"

Het oordeel van de jury over de Belastingdienst/Switch: “Een grote organisatie die zich inspant om juist daar ook het verschil te maken, een project van scholing en werkervaring om door te stromen naar reguliere vacatures. Juist in grotere organisaties vergt het inzet en moed van enkelen om een verschil te maken. Naast zovelen zetten Ertaç Konyali en Jeanette Kret zich daarvoor in, samen met de accountmanagers van het UWV.“

Ertaç Konyali: "Het was al erg leuk om genomineerd te worden, maar het is helemaal fantastisch om de Diamant te mogen ontvangen. Ik ben ontzettend trots dat we als Switch van de Belastingdienst het goede voorbeeld mogen zijn voor andere organisaties. De echte winnaars zijn natuurlijk de mensen die uiteindelijk een baan bij de Belastingdienst krijgen. Hun succes is ons succes."

Over Sociaal Ondernemen WERKT!

Sociaal Ondernemen WERKT! is een campagne vanuit ondernemersverenigingen, UWV, gemeentelijke overheden en sociale werkvoorziening partners. Zij plaatsen bedrijven die hier aandacht voor hebben op de Wall of Fame. Dit om ze te bedanken voor hun inspanningen én als inspiratie voor anderen ondernemers. Om drempels weg te halen en ervaringen te delen.

Categorie :

Deel deze pagina