Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingdienst heel tevreden met verloop aangifteperiode

Een maand na de start van de aangiftecampagne hebben bijna 6,6 miljoen mensen hun belastingaangifte ingestuurd. Dat is 2/3 van het aantal aangiften dat verwacht wordt vóór 1 mei. Alleen al op 1 maart stuurden ruim 735.000 mensen hun aangifte in; het hoogste aantal ooit op een dag.

"We zijn enorm tevreden met hoe de aangifteperiode verloopt. De meeste aangiften komen online of via de aangifteapp binnen. Mensen die hulp nodig hebben weten ons ook goed te vinden. We hebben rond de 40.000 afspraken gemaakt om mensen te helpen met het invullen van hun belastingformulier", aldus Steef Cobben, manager inkomstenbelasting bij de Belastingdienst.

Hulp bij aangifte

Tijdens de aangifteperiode is er voor iedereen hulp beschikbaar. Online, telefonisch maar ook via videobellen of op afspraak bij een van de balies of steunpunten van de Belastingdienst. Mensen kunnen voor hulp bij het invullen van hun aangifte ook terecht bij veel bibliotheken en maatschappelijke organisaties.

Nieuw dit jaar is dat de Belastingdienst met een bus het land in gaat. De bus toert 3 weken door Nederland om mensen met een hulpvraag bij hun aangifte te verwijzen naar het juiste ‘loket’.

Vandaag (2 april) staat de bus in Leeuwarden. De resterende dagen zijn:

  • Woensdag 3 april in Groningen, Vismarkt
  • Vrijdag 5 april in Enschede, Hendrik Jan van Heekplein
  • Dinsdag 9 april in Heerlen, Promenade
  • Woensdag 10 april in Den Bosch, Burgemeester Loeffplein
  • Vrijdag 12 april in Zwolle, Rodetorenplein

Meer informatie over de belastingaangifte is te vinden op de website van de Belastingdienst op belastingdienst.nl/aangifte. Op belastingdienst.nl/hulp staat een overzicht van de verschillende hulp die wordt geboden voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting.

Vragen over dit artikel?

Bent u journalist? En heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met een van de persvoorlichters van de Belastingdienst. Bent u niet van de media, maar wilt u wel contact met ons? Ga dan naar contact op maat.

Deel deze pagina