Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Dylan: “Door TalentWerkt! verleg ik mijn grenzen”

Hoe zorgen we voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking? Dat doen we met de afdeling TalentWerkt! die zich inzet voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van deze talentvolle doelgroep. Dylan Lafleur (26) vond zijn weg via TalentWerkt! en werkt met het takenpakket Oprichten Rechtspersonen. “De waardering die ik krijg voor mijn werkzaamheden geeft mij weer motivatie”, vertelt Dylan.

Dylan heeft een vorm van autisme en ADHD. Via de Wet Banenafspraak werkte hij voor diverse werkgevers. Sinds vorig jaar is dat TalentWerkt!. “Ik startte in een voor mij zware periode omdat mijn moeder plotseling overleed. Naast de afleiding was ik heel blij dat ik het werk op mijn eigen tempo kon aanleren.”

Nieuwe mogelijkheden

Dylan: "Ik leerde te communiceren over mijn angsten en ernaar te kijken"

“Hiervoor werkte ik tijdelijk bij DSM”, zegt Dylan. “Mijn jobcoach raadde mij aan te solliciteren bij TalentWerkt!. Ik begon met het takenpakket Inkomstafhankelijke Combinatiekorting. Ik werkte met termen waar ik nog nooit van gehoord had en moest in één keer heel veel leren. Gelukkig had ik twee maanden inwerktijd. Best lang, in vergelijking met andere banen. In de klussen die volgden moest ik steeds uit mijn comfortzone stappen. Dat deed ik voorheen nooit. Door TalentWerkt! doe ik dingen waarvan ik dacht dat ze niets voor mij waren. Tot mijn verrassing vind ik ze juist heel leuk."

Angsten overwinnen

Dylan had te maken met diverse angsten. “Zoals bellen en face-to-face contact met mensen”, zegt hij. “Onder begeleiding begon ik met het takenpakket Oprichten Rechtspersonen, waar ik dagelijks nieuwe ondernemers belde om te bepalen of ze inkomstenbelasting moesten betalen. Ik leerde te communiceren over mijn angsten en ernaar te kijken. In een face-to-face gesprek was ik onzeker hoe ik overkwam op anderen. Daardoor ging ik heel snel praten. In andere banen namen anderen het dan van mij over. Maar daar ontwikkel je jezelf niet door. Binnen TalentWerkt! ga je zelf aan de slag. Ik ben nu minder nerveus en zie mijn angsten als uitdaging.”

Positieve insteek

Dylan vertelt dat je bij TalentWerkt! niet bang hoeft te zijn om een foute stap te nemen. “Anders neem je ook nooit een goede stap” zegt hij. “In vorige banen hoorde ik bij functioneringsgesprekken vooral wat er niet goed ging. Bij TalentWerkt! hoor je juist wat wel goed gaat en welke verbeterpunten er zijn. Die kleine dingen maken een groot verschil in vertrouwen. De waardering die ik krijg op mijn werkzaamheden geven mij weer motivatie. En zorgen ervoor dat ik mijzelf kan zijn.”

Categorie :

Deel deze pagina