Ga direct naar de inhoud

Uitbetaling gedupeerde ouders gestart

31 juli 2020 12:39

kinderen in kinderdagverblijf

HERSTEL TOESLAGEN – Een eerste groep van 100 gedupeerde ouders heeft eind juli compensatie gekregen. Dit is het begin van het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag.

Het gaat om ouders die het slachtoffer zijn geworden van fraudeonderzoeken, waardoor ze ten onrechte hun kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen. Voorafgaand aan de uitbetaling hebben de ouders met hun persoonlijk zaakbehandelaar gesproken over hun zaak en de verschillende regelingen die er zijn. Samen met hun persoonlijk zaakbehandelaar hebben de ouders daarbij gekeken naar de beste oplossing voor hun situatie.

In één keer goed

We zijn begonnen met uitbetalen aan ouders die snel geholpen konden worden. Ouders in schrijnende situaties en ouders die zich al vroeg hebben gemeld, worden met voorrang geholpen, maar horen in veel gevallen nog niet tot de groep die in juli compensatie heeft gekregen. Dat komt omdat hun situatie vaak erg complex is en het uitgangspunt is dat we de problemen van ouders in één keer goed willen oplossen.

Meer informatie

Over de achtergrond van de problemen met de kinderopvangtoeslag lees je meer in het dossier Herstel Kinderopvangtoeslag.