Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Verhuld Vermogen

Over dit thema

Veruit de meeste belastingplichtigen geven hun vermogen correct op en leveren zo gezamenlijk een bijdrage aan de schatkist. Een kleine groep doet dit niet of niet volledig, bijvoorbeeld door belastingontduiking, zwartsparen of buitenlands vermogen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie, nieuws, interessante links, gerelateerde thema’s en meer.

Verhullen van Vermogen

Met verhullen van vermogen bedoelen we het opzettelijk, voor de fiscus, buiten zicht houden van spaargeld, beleggingen of overig vermogen, in Nederland en daarbuiten.

Paradise en Panama Papers

De Belastingdienst stelt alles in het werk om informatie uit de Paradise Papers te achterhalen, net als bij de Panama Papers. Met de verkregen informatie gaat de Belastingdienst vervolgens actief aan de slag.

Project Debet-Creditcards

Belastingdienst, FIOD en OM zijn met het project Debet-Creditcards gestart. Hiermee treden we op tegen belastingplichtigen, met niet-aangegeven buitenlands vermogen, die buitenlandse debet-creditcards gebruiken om uitgaven in Nederland te doen vanuit dat buitenlands vermogen.

Berichten over Verhuld Vermogen