Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Verhuld Vermogen

Over dit thema

Veruit de meeste belastingplichtigen geven hun vermogen correct op en leveren zo gezamenlijk een bijdrage aan de schatkist. Een kleine groep doet dit niet of niet volledig, bijvoorbeeld door belastingontduiking, zwartsparen of buitenlands vermogen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie, nieuws, interessante links, gerelateerde thema’s en meer.

Verhullen van Vermogen

Met verhullen van vermogen bedoelen we het opzettelijk, voor de fiscus, buiten zicht houden van spaargeld, beleggingen of overig vermogen, in Nederland en daarbuiten.

Paradise en Panama Papers

De Belastingdienst stelt alles in het werk om informatie uit de Paradise Papers te achterhalen, net als bij de Panama Papers. Met de verkregen informatie gaat de Belastingdienst vervolgens actief aan de slag.

Project Debet-Creditcards

Belastingdienst, FIOD en OM zijn met het project Debet-Creditcards gestart. Hiermee treden we op tegen belastingplichtigen, met niet-aangegeven buitenlands vermogen, die buitenlandse debet-creditcards gebruiken om uitgaven in Nederland te doen vanuit dat buitenlands vermogen.

Berichten over Verhuld Vermogen

29 juli 2021

Vermogen verhullen loont niet; dat laten we zien

29 juli 2021

Veruit de meeste belastingplichtigen geven hun inkomen en vermogen correct op. Maar er zijn uitzonderingen; sommige burgers of bedrijven houden geld buiten het zicht van de Belastingdienst. Wij laten zien dat dit niet loont. Door belasting te betalen, maken particulieren en ondernemingen de…

29 september 2020

Blog: "Aanpak betaalkaartfraude levert schatkist 28 miljoen euro op"

29 september 2020

Geld op een buitenlandse rekening zetten om belasting te ontduiken, wordt steeds minder aantrekkelijk. Projectleider Brenda Peeters over de aanpak van fraude met debet-creditcards en de succesvolle samenwerking tussen Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de FIOD. "De belangrijkste winst is de preventieve werking die hier vanuit gaat."

21 september 2020

FIOD viert 75-jarig bestaan

21 september 2020

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, bestaat dit weekend 75 jaar. Trends en thema's op het gebied van smokkel, zwarthandel en belastingontduiking veranderen voortdurend. Maar de taak van de FIOD is al die jaren hetzelfde gebleven: het opsporen en vervolgen van zwart verdiend inkomen en vermogen. De oprichting van de FIOD was onderdeel van het economisch herstelplan van de toenmalige minister van Financiën Piet Lieftinck. Met 5 bakelieten telefoons, een geleende typemachine en 2 dienstauto’s, in bruikleen van het leger, gingen 6 medewerkers en 1 secretaresse op 20 september 1945 aan de slag. Hun opdracht: het opsporen van zwart verdiend inkomen en vermogen uit de Tweede Wereldoorlog.