Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

ICT op orde

Over dit thema

De eisen van de huidige samenleving vragen om andere manieren van interactie en communicatie met burgers en bedrijven. Zij willen actuele informatie op ieder moment van de dag via een device naar keuze. Daarom werkt de Belastingdienst hard aan het op orde krijgen van zijn ICT.

Verdieping thema

De Belastingdienst werkt achter de schermen aan het moderniseren van zijn ICT. Dat is zeer complex omdat al onze systemen sinds de begindagen aan elkaar zijn geknoopt . Toch zetten we stappen en boeken we geleidelijk voortgang.

Berichten over ICT op orde

21 januari 2021

Belastingdienst treedt actief op tegen groeiend aantal phishing-meldingen

21 januari 2021

Steeds meer criminelen proberen, zogenaamd uit naam van de Belastingdienst, geld af te pakken van mensen via e-mails of app- en sms-berichten. De Belastingdienst kreeg in 2020 162.624 meldingen van cybercrime binnen. Een forse stijging ten opzichte van 2019.

30 november 2020

Jaarplan 2021: Focus op verbetering van de dienstverlening

30 november 2020

Staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen van Financiƫn stuurden op 24 november het laatste gezamenlijke Jaarplan van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane naar de Tweede Kamer. In 2021 starten Toeslagen en Douane als zelfstandig directoraat-generaal en gaat de Belastingdienst zich concentreren op zijn fiscale taken. 2021 is in die zin een overgangsjaar.

29 mei 2019

Meerjarige aanpak voor balans in ICT

29 mei 2019

De Belastingdienst raakt steeds beter georganiseerd. Daardoor weten we nu dat het beheer en onderhoud van de ICT steeds meer capaciteit vergt. Zo veel zelfs dat er te weinig ruimte overblijft voor modernisering van die ICT, nieuwe wetgeving en de vernieuwing van de Belastingdienst. Een mix van…

Relevante websites en informatiebronnen