Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Nederland gastheer 4e OESO forum

16 september 2015 10:14

Op 16 en 17 september vindt in Amsterdam het 4e OESO Forum on Tax and Crime plaats. Financiële misdrijven zijn een grote bedreiging voor de economieën van landen en van het welzijn van de inwoners. Ruim 200 deelnemers uit meer dan 60 landen en internationale organisaties nemen deel aan deze conferentie. Voor dit forum is FIOD van de Nederlandse Belastingdienst gastheer.

Focus van de bijeenkomst is op toekomstige bedreigingen en mogelijkheden voor belastingdiensten, opsporingsinstanties en andere rechtshandhavers om samen te werken, onder andere door het toepassen van nieuwe technologie. Belastingontduiking, terrorismefinanciering, cybercrime, witwassen en andere financiële misdrijven zijn wereldwijde problemen die ook een wereldwijd antwoord vereisen.

Beleidsmakers en experts met verschillende achtergronden zullen aanwezig zijn. Vertegenwoordigers van belastingdiensten, douane, opsporingsdiensten en daarnaast politie, officieren van justitie, andere rechtshandhavingsorganisaties, maar ook ontwikkelingshulp-organisaties en andere internationale platforms.