Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Meiden maken kennis met ict bij Belastingdienst

14 april 2016 13:54

meisjes it dienstZo’n dertig meisjes uit de tweede klas van de middelbare school hebben vandaag deelgenomen aan Girlsday bij het Centrum voor ICT van de Belastingdienst in Apeldoorn. Door middel van een veelzijdig programma maakten de meiden tijdens deze Girlsday kennis met techniek, ict en bèta.

‘Bèta, techniek en ict zijn in deze tijd en in de toekomst niet meer weg te denken. Dat betekent ook iets voor de arbeidsmarkt. Veel meisjes hebben niet of nauwelijks een beeld bij de wereld van ict. Door ze op jonge leeftijd te laten ervaren hoe leuk het ict-vak is, hopen we dat meer meisjes kiezen voor dit vak’, stelt Lineke van Dieperbeek, initiatiefnemer en adjunct directeur personeel bij de Belastingdienst.

Speeddaten

Tijdens een ochtendvullend programma kregen de meisjes een rondleiding door het kloppend hart van het Centrum voor ICT: de immense serverruimte ook wel het ‘Twin-Overheidsdatacenter’ genoemd. Daarnaast vond er een speeddate plaats met vrouwen die werkzaam zijn in de ict bij de Belastingdienst, waarna zij samen spelenderwijs een casus hebben opgelost. Het Centrum voor ICT in Apeldoorn ontwikkelt, beheert en controleert de volledige automatisering van de Belastingdienst.

‘We willen de meiden niet alleen laten kennismaken met bèta-onderwerpen, maar ook met vrouwelijke collega’s binnen onze organisatie. Voor vrouwen met ambitie zijn de mogelijkheden binnen de Belastingdienst eindeloos’, aldus Agaath Cleyndert, directeur van het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud van de Belastingdienst.

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen bèta/techniek om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ict. Tijdens Girlsday openen verschillende (technische) bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en science centers hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De Belastingdienst was één van de ruim 300 bedrijven en organisaties die op deze dag hun deuren openden voor Girlsday.

Meer informatie