Ga direct naar de inhoud

Meer dan 6 miljoen belastingaangiftes binnen voor 1 april

Publicatiedatum 02-04-2020, 12:19

De Belastingdienst heeft vóór 1 april meer dan 6 miljoen belastingaangiftes ontvangen, ruim 60% van het totaal aantal verwachte aangiftes. Dat zijn er vrijwel evenveel als vorig jaar na één maand aangiftecampagne. Aangifte doen kan nog tot 1 mei.

“We willen alle mensen bedanken die al aangifte hebben gedaan. Ondanks de huidige omstandigheden rond het coronavirus verloopt het aangifteproces zoals gepland”, vertelt Liane Vlaskamp, directeur Particulieren bij de Belastingdienst.

Vrijwel alle 6 miljoen aangiften, meer dan 99 procent, zijn digitaal bij de Belastingdienst binnen gekomen. Van de mensen die op deze manier aangifte hebben gedaan, gebruikte ruim 80 procent het aangifteprogramma op MijnBelastingdienst. Zo’n 11% kwam digitaal binnen via fiscaal dienstverleners en circa 8% deed dit via de aangifte-app.

Gebruik aangifte-app

Opvallend is de stijging van het gebruik van de aangifte-app. Vergeleken met vorig jaar kwamen er tot 1 april 16 procent meer aangiftes binnen op deze manier, van 410.394 in 2019 tot 485.884 nu.

Op dinsdag 31 maart was er een kleine piek van aantal ontvangen aangiftes - de Belastingdienst garandeert dat wie vóór 1 april aangifte doet, voor 1 juli bericht krijgt. Er was wel een dip om 19 uur, toen premier Rutte een persconferentie gaf.

Uit de cijfers blijkt verder dat op werkdagen de piek van het aantal ontvangen aangiftes ligt op 8 uur ’s avonds. In het weekend is dat 2 uur ’s middags.

Maatregelen voor ondernemers

Voor ondernemers die meer willen weten over het totaalpakket aan maatregelen voor hen kijk op: belastingdienst.nl/coronavirus.

Zie ook

Deel deze pagina