Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Manager Belastingdienst Toine Veenhuis uitgeroepen tot ICT/Telecom manager 2016

10 juni 2016 16:48

Award-16-159-500x318Manager Toine Veenhuis van het Mobile Competence Center van de Belastingdienst, is tijdens het BTGEvent 2016 uitgeroepen tot de ICT/Telecom manager 2016. BTG is de Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers.

Veenhuis kreeg de prijs voor het opzetten van het Mobile Competence Center voor de Belastingdienst in 2012. Inmiddels heeft het MCC een vijftigtal apps ontwikkeld voor de Belastingdienst, Douane, Rijkswaterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Logius.

Uit het Juryrapport

“Het Mobile Competence Center heeft hij neergezet vanaf het eerste idee tot de organisatie zoals hij nu staat. Meer dan 50 apps heeft zijn team gebouwd en een aantal daarvan zijn heel impactvol. En dankzij één van zijn apps (Aangifteapp Inkomstenbelasting) is het doen van belastingaangifte niet alleen makkelijker, maar ook mobieler geworden. 5 miljoen downloads is indrukwekkend qua aantal en dat geeft ook aan dat de Nederlanders hier behoefte aan hebben. Kennisdeling is ook zijn devies. Dat doet hij binnen de verschillende diensten van de Belastingdienst, binnen de Rijksoverheid en ook buiten de Rijksoverheid.”

Digitalisering dienstverlening

Het MCC van de Belastingdienst speelt een belangrijke rol bij de digitalisering van de dienstverlening van de Belastingdienst waardoor Nederlanders steeds meer zaken online kunnen regelen. Daarbij werkt de dienst nauw samen met andere overheidsinstanties en belanghebbenden zoals brancheverenigingen. De aangifteapp is één van de producten van het MCC, net als de Douane Reizen App, die reizigers onderweg toegang biedt tot informatie over wat ze wel en niet mogen meenemen, maar ook handige hulpmiddelen bevat, zoals omrekenhulpen en voor valuta en meeteenheden.

Zie ook