Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Internetpagina’s Belastingdienst beter beveiligd

21 februari 2017 12:40

Overheidssites beter beveiligdDe Belastingdienst heeft zijn internetpagina’s voorzien van de https-standaard. Hiermee voldoen de pagina’s aan de nieuwe wet Generieke Digitale Infrastructuur. Na invoering van deze wet, vermoedelijk aan het eind van dit jaar, zijn alle overheidssites verplicht gebruik te maken van deze standaard.

Het gaat niet alleen om de websites van belastingdienst.nl, toeslagen.nl, douane.nl en fiod.nl maar ook om alle boekwerken,  downloads, ‘sorry’ pagina’s, zoekresultatenpagina’s en alle andere publicatiestromen die onder deze url’s worden aangeboden. In totaal gaat het om tienduizenden webpagina’s.

Geruisloze omschakeling

Alle websites waren tijdens de werkzaamheden van de afgelopen twee maanden gewoon beschikbaar. Bezoekers merken niets van de omschakeling, behalve dat er nu een slotje in de browser staat bij het webadres.

Voldoen aan beveiligingseisen

Alle systemen van de Belastingdienst, inclusief de websites, worden regelmatig door externe partijen getest of deze voldoen aan de laatste beveiligingseisen. Websites van de Belastingdienst die persoonsgegevens bevatten, zijn allemaal voorzien van versleutelde verbindingen. Burgers en bedrijven moeten namelijk te allen tijde kunnen vertrouwen op de veiligheid van de websites.

Zie ook