Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Intermediairdagen: Samen met fiscaal dienstverleners verbeteringen realiseren

15 oktober 2019 10:25

De Intermediairdagen van de Belastingdienst starten op 5 november 2019. Tijdens dit evenement praten fiscaal dienstverleners met specialisten van de Belastingdienst over onder andere vernieuwingen in de fiscale wet- en regelgeving van het Belastingplan 2020.

De Intermediairdagen vormen het jaarlijkse relatie- en kennisevenement met informatie van de Belastingdienst voor fiscaal dienstverleners, voorafgaand aan het komende belastingjaar. Het gratis congres biedt fiscaal dienstverleners de kans om met specialisten van de Belastingdienst en andere overheidspartijen in gesprek te gaan.

Vernieuwingen en ontwikkelingen

Naast de vernieuwingen op het gebied van fiscale wet- en regelgeving, is er aandacht voor digitale ontwikkelingen. Hoe raken deze fiscaal dienstverleners en hun cliënten? Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen zoals Mijn Belastingdienst Zakelijk en machtigingsvoorzieningen.

Intermediairdagen 2019

Als belangrijke partner in de belastingketen kan de fiscaal dienstverlener bijdragen aan het voorkomen van fouten, het verminderen van procesverstoringen en het verminderen van onnodig contact. Daarom staan dit jaar de elementen in de nieuwe wetgeving centraal, waarbij naar verwachting meer dan gemiddeld fouten worden gemaakt. Ook is er uitleg over het gebruik van de juiste kanalen, zoals business-to-business software voor het inzenden, wijzigen en volgen van de aangifte van klanten van fiscaal dienstverleners. Het Forum Fiscaal Dienstverleners is aanwezig voor fiscaal inhoudelijke vragen.

"In 2018 lieten zich in totaal 7.828 fiscaal dienstverleners bijpraten.
Samen goed voor ruim 1,2 miljoen cliënten in het midden- en kleinbedrijf."

Inschrijvingen

De dienstverlening via het platform Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) is nieuw dit jaar. Vragen over het evenement en de gegeven presentaties worden beantwoord via een nieuwe community.  Op 8 oktober is de inschrijving gestart voor de volgende data.

Online intermediairdagen

Tijdens de 2 live online Intermediairdagen op 17 en 18 december kunnen fiscaal dienstverleners vanuit huis kennis opdoen. Vragen stellen zij via de online community op het Forum Fiscaal Dienstverleners. Specialisten van de Belastingdienst beantwoorden de vragen. Daarnaast kunnen ze chatten met vakgenoten.

Spoedig na de laatste (online) Intermediairdag op 18 december staan de video-opnames van alle kennissessies online op de website van de Intermediairdagen.

Zie ook

2018

Wat was de opbrengst van de Intermediairdagen in 2018?