Ga direct naar de inhoud

Intermediairdagen: alle informatie over het nieuwe fiscale jaar

Publicatiedatum 23-11-2021, 16:20

De Belastingdienst helpt intermediairs bij hun voorbereiding op het nieuwe belastingjaar. Daarom zijn de Intermediairdagen gewijd aan het nieuwe Belastingplan 2022. Er zijn 5 dagen, met in totaal 14 kennissessies, tussen 6 en 10 december dit jaar. Lees hoe je erbij kunt zijn.

Helpen door vroeg informeren

"We willen fiscaal dienstverleners tijdens de Intermediairdagen vroeg informeren over het nieuwe Belastingplan. Dat doen we onder meer met actuele kennissessies. We praten de intermediairs ook bij over ontwikkelingen in processen, interactie en overige wet- en regelgeving. Daarnaast is het voor intermediairs een gelegenheid om direct in contact te komen met een van onze specialisten en vragen te stellen. We organiseren deze Intermediairdagen sinds 2008 en het was vóór corona ook echt een ontmoetingsdag", vertelt Berry Roks, algemeen directeur MKB.

In Nederland zijn ongeveer 25.000 fiscaal dienstverleners geregistreerd als belastingconsulenten.

Samen ondersteunen zij meer dan 75% van de 3,1 miljoen ondernemers. Zij ondersteunen 10, 100, soms wel 1.000 burgers en bedrijven.

Met kennis inspelen op vragen van klanten

"We geven informatie over het nieuwe fiscale jaar zodat dienstverleners met die kennis kunnen anticiperen op vragen van hun klanten. En dat levert ons betere aangiftes op en zorgt voor minder vragen van burgers en ondernemers."

Samen naar een nieuw belastingjaar

“De Belastingdienst wil meer samenwerken met fiscaal dienstverleners en hun koepel- en brancheorganisaties," zegt Berry. "Zij zijn belangrijke spelers omdat ze veel positieve invloed kunnen uitoefenen op de compliance van hun klanten. Die positieve invloed wil ik maximaal ondersteunen. Dat doen we onder meer met de overdracht van kennis. Daar zetten we meerdere instrumenten voor in. Denk aan de online fora, expertsessies, netwerkbijeenkomsten Horizontaal Toezicht, accountmanagers en relatiebeheerders en deze Intermediairdagen.”

"Ik ben blij dat de intermediairdagen dit jaar doorgaan, ook al is het volledig online. Als het volgende jaar weer kan, ontmoet ik de deelnemers graag op een van de vertrouwde congreslocaties,” sluit Berry af.

Deelnemen aan Intermediairdagen 2021

Meer informatie en inschrijven op:

Ben je lid van het Forum Fiscaal Dienstverleners of Forum Salaris? Dan heb je automatisch een uitnodiging ontvangen en kun je kosteloos deelnemen aan de online Intermediairdagen.

Op de Intermediairdagen kun je deelnemen aan 14 sessies over inkomensheffing, loonheffingen, btw, auto, toeslagen de meldplicht belastingontwijkende constructies, de fiscale gevolgen van pensioenen en uitkeringen uit het buitenland en bedrijfsopvolgingsregeling in de schenk- en erfbelasting.

Zie ook

Deel deze pagina