Ga direct naar de inhoud

Intermediairdagen 2020: online ontmoetingsplaats voor fiscalisten

Publicatiedatum 17-02-2021, 11:00

Van 7 tot en met 11 december 2020 vonden de 19e intermediairdagen plaats. Deze werden vanwege corona voor het eerst volledig digitaal gehouden. Dit bleek zelfs een positieve invloed te hebben op het aantal inschrijvingen. De aanwezigen waardeerden het evenement gemiddeld met een 7,1.

De online bezoekersaantallen waren iets hoger dan afgelopen jaren. Zo bezochten in 2019 7.776 deelnemers de 10 bijeenkomsten en 2 online Intermediairdagen. In 2020 schreven 10.768 bezoekers zich in. Hiervan brachten 8.300 fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals daadwerkelijk een bezoek. Hun belangstelling ging vooral uit naar de informatiesessies over de inkomensheffing, loonheffing, btw en autobelasting.

Gerrit Hammers, verantwoordelijk voor de cijfers vertelt: “Fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals waren enthousiast over de inschrijfmogelijkheid voor meerdere dagen. Dat biedt namelijk de mogelijkheid om meerdere dagen sessies te bekijken."

Volledig online?

Uit de enquête blijkt dat dat de meningen over het volledig digitaal aanbieden vrijwel gelijk verdeeld zijn:

  • 35,9% vindt het digitaal aanbieden van de Intermediairdagen ten opzichte van de fysieke bijeenkomsten in de voorgaande jaren een verbetering.
  • 39,2 % vindt dat het minder goed bevalt.
  • 91,5% van de intermediairs gaf aan volgend jaar zeker weer deel te nemen als het evenement opnieuw georganiseerd zou worden en een iets kleiner percentage zou deelname zeker aanbevelen aan collega’s zo blijkt uit een onderzoek.

Website goed bekeken

Uit de evaluatie blijkt dat bijna 2.000 mensen de site van de Intermediairdagen duidelijk vonden. Deelnemers maakten goed gebruik van de chatfunctie terwijl ze naar de livestream keken.

In Nederland werken ruim 20.000 fiscaal dienstverleners. Samen bedienen zij zo’n 70 tot 75% van de 2,7 miljoen bedrijven. De Belastingdienst wil graag dat ondernemers uit zichzelf aan de fiscale verplichtingen voldoen. Een goede samenwerking met de fiscaal dienstverleners stimuleert dat gedrag. Zij bedienen namelijk 10, 100, soms wel 1.000 ondernemers. Het heeft een enorme meerwaarde als de aangifte in één keer juist wordt ingediend.

Uitwisseling

De Intermediairdagen vormen het jaarlijkse relatie- en kennisevenement met informatie van de Belastingdienst voor fiscaal dienstverleners, voorafgaand aan het komende belastingjaar. Het gratis congres biedt fiscaal dienstverleners de kans om met specialisten van de Belastingdienst in gesprek te gaan. Daaronder ook veel zelfstandig opererende boekhouders en belastingadviseurs met een groot bereik onder zelfstandigen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het nieuwe Belastingplan, organisatieveranderingen en ontwikkelingen in processen en wet- en regelgeving.

Deel deze pagina